Connect with us

Планинско

Косю Йорданов: Гневен съм! Отвратен съм!

„Гневен съм! Отвратен съм! Не мога и няма как да се съглася с всичко, което предстои!

Кой говори за федерации!? Кой говори за набеждаване!?

Аз искам, единствено и само повече такива нелепи инциденти, като този в който загубихме нашият приятел Георги Георгиев, да бъде сведени до минимум! Всички знаем рисковете, които поемаме отивайки на състезание! Всички сме наясно, че следващият път мога да съм аз, ти или някой друг! Защо и докога, ще се ръководим от егоцентризма си! Няколко глави, винаги мислят повече от другите!

Аз като състезател искам максимална безопасност за мен и моите колеги и ще направя всичко по силите си това да се случи!

Г-н Алексадър Мановски, вие кой сте, че ви избраха да коментирате и да се изказвате,като експерт!? Вие каква длъжност изпълнявахте в състезанието, защото не ви виждам в организационния комитет! Вие как решавате, че скороста след финала е МАЛКА!? Вие как твърдите, че няма неравностите след финала, като докато говорите камерата снима канала и изрязаният и пропаднал асфалт, на който сте стъпили!? Вие как твърдите, че няма спирачен път като следите от гуми седят и се виждат ясно!? Вие как решихте, че няма реакция от страна на пилота, като лично на мен двама колеги, които са свидетели на удара твърдят, че Жоро се е опитал да избегне удара с маневра! Колко е удобно, да го изкарате, че му е ПРИЛОШАЛО!? Но аз ще ви кажа, че дори и така да е, не мога да приема, да финиширам със 180+ километра и да трябва да спра за 80 метра и да продължа с безопасна скорост, 40км примерно, като трябва да се прицеля между бетонна стена от дясно и спрели коли в ляво и свободно пространство от 3-4 метра! Няма да коментирам самото трасе, което е осеяно с пропаднала шахта 15 см в траектория,бабуни, дупки и какво ли още не, напълно подходящо за Оф-роуд!

Това ли е бъдещето на спорта! Такива ли хора, като г-н Мановски, ще затават да дават обяснения, за неща от, които хал хабер си нямат!

Колеги състезатрли!

Уважаеми отговорни лица!

Уважаеми фенове!

Моето искрено желание е това повече да не се случва! Това може да бъде избегнато със съответните мерки и бих помолил съответните органи да се самосезират! Направете този спорт макимално безопасен, без да се интересувате, какви материални средства, ще са необходими, защото човешкият живот, няма как да бъде върнат! Намерете кадърни, здраво мислещи и разбиращи от съвременните автомобили хора! Допитвайте се до действащи пилоти, които имат реална представа, за опасностите които виждате, а не вие да решавате кое е опасно и безопасно! Искрено се надявам, на адекватни мерки и самосезиране от страна на организатори и управляващ орган, КОЙТО И ДА Е ТОЙ! Аз съм сътезател и като такъв искам, нормални условия, трасета и максимална безопасност! Наясно съм, че инциденти ще има и в бъдеще, но нека сведем риска до минимум!!!

Светла му памет на ЖОРКАТА и се надявам, че това ще е обеца на ухото от тук нататък и компромиси с трасета и безопасност, няма да бъдат правени!“

КОСЮ ЙОРДАНОВ, фейсбук


ОЩЕ ПО ТЕМАТА:


Косю Йорданов, Румен Дунев и Тодор Василев взеха участие в сутрешния блок на NOVA:  ВИДЕО

Йордан Тодоров и Искрен Пондев взеха участие в сутрешния блок по БНТ:  ВИДЕО


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Планинско

X