Connect with us

Планинско

Косю Йорданов: Гневен съм! Отвратен съм!

„Гневен съм! Отвратен съм! Не мога и няма как да се съглася с всичко, което предстои!

Кой говори за федерации!? Кой говори за набеждаване!?

Аз искам, единствено и само повече такива нелепи инциденти, като този в който загубихме нашият приятел Георги Георгиев, да бъде сведени до минимум! Всички знаем рисковете, които поемаме отивайки на състезание! Всички сме наясно, че следващият път мога да съм аз, ти или някой друг! Защо и докога, ще се ръководим от егоцентризма си! Няколко глави, винаги мислят повече от другите!

Аз като състезател искам максимална безопасност за мен и моите колеги и ще направя всичко по силите си това да се случи!

Г-н Алексадър Мановски, вие кой сте, че ви избраха да коментирате и да се изказвате,като експерт!? Вие каква длъжност изпълнявахте в състезанието, защото не ви виждам в организационния комитет! Вие как решавате, че скороста след финала е МАЛКА!? Вие как твърдите, че няма неравностите след финала, като докато говорите камерата снима канала и изрязаният и пропаднал асфалт, на който сте стъпили!? Вие как твърдите, че няма спирачен път като следите от гуми седят и се виждат ясно!? Вие как решихте, че няма реакция от страна на пилота, като лично на мен двама колеги, които са свидетели на удара твърдят, че Жоро се е опитал да избегне удара с маневра! Колко е удобно, да го изкарате, че му е ПРИЛОШАЛО!? Но аз ще ви кажа, че дори и така да е, не мога да приема, да финиширам със 180+ километра и да трябва да спра за 80 метра и да продължа с безопасна скорост, 40км примерно, като трябва да се прицеля между бетонна стена от дясно и спрели коли в ляво и свободно пространство от 3-4 метра! Няма да коментирам самото трасе, което е осеяно с пропаднала шахта 15 см в траектория,бабуни, дупки и какво ли още не, напълно подходящо за Оф-роуд!

Това ли е бъдещето на спорта! Такива ли хора, като г-н Мановски, ще затават да дават обяснения, за неща от, които хал хабер си нямат!

Колеги състезатрли!

Уважаеми отговорни лица!

Уважаеми фенове!

Моето искрено желание е това повече да не се случва! Това може да бъде избегнато със съответните мерки и бих помолил съответните органи да се самосезират! Направете този спорт макимално безопасен, без да се интересувате, какви материални средства, ще са необходими, защото човешкият живот, няма как да бъде върнат! Намерете кадърни, здраво мислещи и разбиращи от съвременните автомобили хора! Допитвайте се до действащи пилоти, които имат реална представа, за опасностите които виждате, а не вие да решавате кое е опасно и безопасно! Искрено се надявам, на адекватни мерки и самосезиране от страна на организатори и управляващ орган, КОЙТО И ДА Е ТОЙ! Аз съм сътезател и като такъв искам, нормални условия, трасета и максимална безопасност! Наясно съм, че инциденти ще има и в бъдеще, но нека сведем риска до минимум!!!

Светла му памет на ЖОРКАТА и се надявам, че това ще е обеца на ухото от тук нататък и компромиси с трасета и безопасност, няма да бъдат правени!“

КОСЮ ЙОРДАНОВ, фейсбук


ОЩЕ ПО ТЕМАТА:


Косю Йорданов, Румен Дунев и Тодор Василев взеха участие в сутрешния блок на NOVA:  ВИДЕО

Йордан Тодоров и Искрен Пондев взеха участие в сутрешния блок по БНТ:  ВИДЕО


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Предстоящи състезания

октомври, 2022

07октAll Day09Трявна трофи и рали 20221 КРЪГ

08октAll Day09Планинско Валери Великов 20222 КРЪГ

15октAll DayГимкхана Варна I 20222 КРЪГ

15октAll Day16Рали Вида 20221 КРЪГ

15октAll Day16LIVE НА PITLANE.TVПиста Бургас 20222 КРЪГ

15октAll Day16Дрифт Сливен 20222 КРЪГ

16октAll DayГимкхана Варна II 20223 КРЪГ

21октAll Day23Севлиево траял 20222 КРЪГ

22октAll Day23Планинско Гоце Делчев 20223 КРЪГ

28октAll Day29Рали Сливен 20222 КРЪГ

28октAll Day29Драг Сливен II 20222 КРЪГ

28октAll Day30Брезница Трофи 20223 КРЪГ

29октAll DayГимкхана Варна III 20224 КРЪГ

30октAll DayГимкхана Варна IV 20225 КРЪГ

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Планинско

X