Connect with us

Мотоциклетизъм

Левски приема втория кръг от мотокрос шампионата на България

Вторият кръг от републиканския ни шампионат по мотокрос „Grand рrix Левски 2023“ ще се проведе този уикенд на мотополигон “Козар Белене” край град Левски.

Очаква се в стартовете да се включат над 100 състезатели от над 30 клуба от България, както и участници от Румъния, Турция и Гърция. И този кръг ще бъде изключително интересен и оспорван, както и стартът в Севлиево.

При най-малките – в клас МХ 50 „М6 Yamaha рейсинг тийм“ показа доминация в началото на сезона, при 65-кубиковите и 85-кубиковите също имаме сериозни заявки за успех от Николай Павлов, Павел Марков и Георги Гинов.

При по-големите машини добър старт на сезона направиха Дани Цанков, Хакан Халми и Жулиан Георгиев, а шампионът от миналата година в клас МХ Григор Царев започна 2023 с победа, както и Кадир Масар при Senior-ите.

Община Левски за пореден път вложи много усилия и ресурси за подготовката на мотополигона, който отговаря на изискванията на БФМ.

В събота са предвидени тренировки и квалификации, както и първите маншове в класове МХ и МХS, в неделя от 10.35 е официалното откриване, както и вторите маншове, които ще определят победителите във втория кръг на републиканския шампионат.

ПРОГРАМА

Източник: БФМ

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X