Connect with us

Формула 1

Лоран Роси не е доволен от представянето на „Алпин“

Изпълнителният директор на „Алпин“ Лоран Роси не е доволен от представянето на отбора във Формула 1 от началото на сезона. „Алпин“ спечели само 14 точки в първите пет старта и заема 6-ото място в класирането при конструкторите. Той предупреди всички в тима, че ще направи промени преди края на сезона, ако представянето не се подобри.

„Алпин“ завърши на четвърто място миналия сезон, но от началото на кампанията френските пилоти Естебан Окон и Пиер Гасли се представят под възможностите си.

„Отборът успя да стане четвърти през 2022-а. Те имат средствата да станат четвърти, повече от другите. Искам да бъдат четвърти. Ако не го направят, това ще бъде провал“, каза Роси пред сайта на Формула 1.

„Ако се провалят, като дадат 500 процента най-доброто от себе си и обърнат този кораб, ще има смекчаващи обстоятелства и това е добър знак за бъдещето. Ако не, това е правилото на бизнеса, ще има последствия. И няма да чакам до края на годината. Траекторията не е добра. Трябва да коригираме мисленето на отбора възможно най-скоро“, добави той.

Роси даде да се разбере, че шефът на отбора на „Алпин“ Отмар Шафнауер, който се присъедини през февруари 2022-а от „Астън Мартин“, е на горещия стол.

„Той е отговорен за представянето на тима. Това е неговата работа“, каза Роси.

Той добави, че Окон и Гасли „вършат своя дял от работата“ и че има „нулев риск“ „Рено“ да си тръгне.

„Липсва ни добро представяне в сравнение с това, което искаме да бъде, за да сме в първата четворка. Направихме много грешки, твърде много грешки през уикенда. Когато липсват постижения, се оказвате в трудна позиция“, заяви Роси.

Окон имаше три наказания в първия старт в Бахрейн, двамата пилоти на тима се сблъскаха в Австралия, а в Азербайджан имаше доста проблеми, включително колата на Гасли се запали на тренировка и след това катастрофира в квалификацията за място.

Източник: БТА

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Формула 1

X