Connect with us

Картинг

Любослав Руйков се качи на подиума в Италия

Любослав Руйков направи страхотно завръщане след близо 2 месеца отсъствие от пистата заради операция. Българският пилот записа полпозишън и подиум на пистата Азура в Йезоло, Италия, където се състоя 4-ият кръг от италианските серии IAME.

Той се състезава за екипа на Team Driver в клас X30 Mini, като участващите пилоти в тази категория бяха общо 18. В свободната тренировка в събота Руйков записа 4-о време и загатна за потенциала си.

А той бе разкрит в квалификацията, където Любо записа най-добро време и така постигна първия си полпозишън в голямо международно състезание. Руйков изпревари с над 0.2 сек втория в класирането. Съботния ден завърши с манш 1, в който Любо завърши 3-и след оспорвана битка.

В неделя предстоеше манш 2, в който за жалост нашия пилот нямаше шанс. Картингът му не запали за старта и той трябваше да потегли последен. Все той той се бори и завърши 15-и.

Най-доброто обаче Руйков бе запазил за финала. В него той бързо си проби път напред и към средата на дистанцията вече бе 3-и. В последната обиколка настигна втория и със смело влизане го изпревари. Така Любо завърши втори в надпреварата и само 1 обиколка не му достигна да настигне и изпревари лидера, от който беше значително по-бърз.

Руйков приключи състезанието и с най-бърза обиколка, а освен това е първи само в клас X30 Mini (победителят е от подкатегорията X30 Mini U10 – под 10 години).

Източник: Karting.bg

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

февруари, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X