Connect with us

Мотоциклетизъм

Марк Райнер Шмидт спечели първия старт от световното по Супермото в Плевен

Германецът Марк Райнер Шмидт от отбора на „L30 Racing TM Factory“ с TM спечели първото състезание от четвъртия кръг на Световния шампионат по СуперМото S1GP на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен.

Шмидт водеше сериозна битка до последните метри с австриеца Лукас Холбахер от „KTM MTR Racing“ с KTM, който допусна грешка в последните завои и в крайна сметка остана втори. Трети завърши французинът Тома Шарейер от „TC4R1 Racing Team“ с TM.

Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“ видя карирания флаг на 10-та позиция, но по-късно получи наказание от 5 места заради проблем със звука. Веселин Иванов от МСК „Плевен“ с „Honda“ завърши 20-ти, а Славомир Иванов от МСК „Плевен“ с ТМ не стартира в първия манш заради технически проблем.

По-рано през деня се проведоха и квалификациите в Европейския шампионат в класовете SM Junior и SM S3 с участието на нашите Полина Иванова, Божидар Иванов и Атанас Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“, Стефан Драганов от „АИТ рейсинг тийм“, Живко Иванов от „Елхово рейиснг клуб“ и Никола Досев от „НСА моторспорт“.

В неделя са маншовете в S3 (от 10:45 и от 12:45), маншовете в SM Junior (от 11:30 и от 13:45), от 12:10 е Fast race в S1GP, а от 14:30 Super Final race в Световния шампионат.

Източник: БФМ

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X