Connect with us

Мотоциклетизъм

Мартин Чой спечели и неделното състезание в Долна Митрполия

В неделния ден от програмата на 10-ия кръг на BMU Европейския шампионат по мотоциклетизъм Мартин Чой ( ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тийм) победи конкурентите си повече от безапелационно на пистата в Долна Митрополия, Плевен. 

От старта до финала на 12-те обиколки Чой водеше колоната в SuperBike1000cc и не даде възможност да му бъде отнета лидерската позиция, както в това състезание, така и в генералното класиране за годината. И в BMU Европейския шампионат, както и в подреждането за републиканския шампионат, Чой е на върха при най-бързите пилоти два кръга преди края на сезона, съобщава БТА.

Днес след него на 15.8 секунди  завърши Милен Георгиев (Ямаха), трети на 16.7 секунди Красен Кънчев (БМВ) . Чой направи и най-бърза обиколка от всички в рамките на 1:31.969 минути на пистата в Долна Митрополия.

„Доволен съм от двойния успех през уикенда тук и следващата седмица заминавам за Франция, където ще се присъединя към отбора ми Energie Endurance 91 за последния кръг от Световния ендуранс шампионат на пистата Болдор, който ще е на 17 и 18 септември. Нямам време за почивка, а и съм подготвен за този сгъстен цикъл от състезания. В добра форма съм и се чувствам отлично“, заяви Мартин Чой след успеха.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X