Connect with us

Мотоциклетизъм

Мартин Чой ще участва в световния шампионат за издръжливост

Мартин Чой, който кара за френския тим „Energie Endurance 91“, ще стартира в последния кръг на FIM EWC – Endurance World Championship – Световният шампионат по издръжливост на пистата „Пол Рикар“.

Състезанието „Bol d’Or“ празнува своята 100-годишнина с 85-ото провеждане на едно от най-известните мотоциклетни състезания в света, а Чой ще кара заедно с италианеца Кристиан Наполи Christian Napoli и французина Юго Жирар.

„В добра форма и кондиция съм, направихме няколко тренировки. Трябваше ми малко време докато свикна от BMW на Kawasaki, но вече всичко е наред.“, коментира Мартин Чой ситуацията преди състезанието.

„Energie Endurance 91“ е на 12-то място в класирането в клас Superstock с актив от 24 точки, начело е друг френски тим – „Team 18 sapeurs pompiers cms motostore“ с „Yamaha“ със 106. Надпреварата на „Пол Рикар“ стартира в събота, в 16 часа българско време.

Няколко интересни новини за „Bol d’Or“:

100 години Bol d’Or

* Bol d’Or празнува 100-годишнината си през 2022 г. с 85-то провеждане на едно от най-известните мотоциклетни състезания в света.

* Проведено за първи път през 1922 г. на 5-километрова верига от черни пътища между Vaujours, Clichy-sous-Bois и Livry-Gargan, състезанието първоначално е било по-скоро въпрос на оцеляване, отколкото надпревара с по един състезател на мотоциклет и без спирания освен за зареждане.

* Тони Зинд от Швейцария е първият победител. Той изминава близо 1246 километра със средна скорост от 51,9 км/ч и яде и пие, докато кара.

* Тазгодишното издание, в което участват трима състезатели на мотоциклет, ще е 29-то, което се провежда на пистата „Paul Ricard“, като първото е било през 1979 г.

* Въпреки че е планирано като 24-часово състезание, тежките метеорологични условия доведоха до прекъсване на надпреварата през 2019 г. от 18 вечерта до 6 сутринта.


Източник: БФМ

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Мартин Чой с първи думи преди “Пол Рикар” | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X