Connect with us

Мотоциклетизъм

Мартин Чой ще участва в световния шампионат за издръжливост

Мартин Чой, който кара за френския тим „Energie Endurance 91“, ще стартира в последния кръг на FIM EWC – Endurance World Championship – Световният шампионат по издръжливост на пистата „Пол Рикар“.

Състезанието „Bol d’Or“ празнува своята 100-годишнина с 85-ото провеждане на едно от най-известните мотоциклетни състезания в света, а Чой ще кара заедно с италианеца Кристиан Наполи Christian Napoli и французина Юго Жирар.

„В добра форма и кондиция съм, направихме няколко тренировки. Трябваше ми малко време докато свикна от BMW на Kawasaki, но вече всичко е наред.“, коментира Мартин Чой ситуацията преди състезанието.

„Energie Endurance 91“ е на 12-то място в класирането в клас Superstock с актив от 24 точки, начело е друг френски тим – „Team 18 sapeurs pompiers cms motostore“ с „Yamaha“ със 106. Надпреварата на „Пол Рикар“ стартира в събота, в 16 часа българско време.

Няколко интересни новини за „Bol d’Or“:

100 години Bol d’Or

* Bol d’Or празнува 100-годишнината си през 2022 г. с 85-то провеждане на едно от най-известните мотоциклетни състезания в света.

* Проведено за първи път през 1922 г. на 5-километрова верига от черни пътища между Vaujours, Clichy-sous-Bois и Livry-Gargan, състезанието първоначално е било по-скоро въпрос на оцеляване, отколкото надпревара с по един състезател на мотоциклет и без спирания освен за зареждане.

* Тони Зинд от Швейцария е първият победител. Той изминава близо 1246 километра със средна скорост от 51,9 км/ч и яде и пие, докато кара.

* Тазгодишното издание, в което участват трима състезатели на мотоциклет, ще е 29-то, което се провежда на пистата „Paul Ricard“, като първото е било през 1979 г.

* Въпреки че е планирано като 24-часово състезание, тежките метеорологични условия доведоха до прекъсване на надпреварата през 2019 г. от 18 вечерта до 6 сутринта.


Източник: БФМ

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Мартин Чой с първи думи преди “Пол Рикар” | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2022

24сепAll Day25Писта София 20221 КРЪГ

24сепAll Day25Автокрос Търговище 20222 КРЪГ

25сепAll DayГимкхана Средец 20221 КРЪГ

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X