Connect with us

Други

Мартин Чой успешно завърши „24 часа на Спа“

Българският пилот Мартин Чой и неговият отбор Team Aviobike с Ямаха завършиха на 11-о място в клас Суперсток в „24-те часа на Спа-Франкоршан“ от Световния ендюрънс шампионат по мотоциклетизъм (EWC).

Чой получи много малко време в новия си отбор в тренировките и квалификациите, но бе категорично най-бързият пилот в екипаж #101 с Ив Линдегер (Швейцария) и Давид Енрике (Франция). Той записа и най-добрата обиколка с 2:07.600 минути в неделя сутринта.

Чой бе обявен за титулярен пилот близо два часа преди началото на състезанието и неговият първи стинт бе над час и половина заради навлизането на два автомобила на сигурността и редица повреди с електрониката на мотора. Aviobike имаха и други проблеми, но стигнаха героично до 11-ото място в Суперсток и 22-о в сборното класиране.

Победител в категорията стана #55 National Motos Honda с 556 обиколки. С 1:35.658 минути пасив завърши #33 Louit April Moto (Кавазаки), a подиума допълни #44 Honda No Limits. С четвъртото си място пък #41 Chromeburner оглави генералното класиране.

В клас Супербайк и в сборното класиране спечели #7 YART Yamaha с 572 обиколки. Австрийците, за които единственият проблем бе спукана задна гума в неделя сутрин, изпревариха с една обиколка шампионите #1 F.C.C. TSR Honda France и с три обиколки #37 BWM Motorrad.

С победата си във втория кръг YART поведе с точка в класирането срещу представителния тим на Хонда, който спечели първото състезание в Льо Ман. Следващото е „8 часа на Сузука“.

Източник: БТА

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X