Connect with us

Легионери

Мартин Стоянов и Иван Точев триумфираха на 2-часов ендюранс на Маникур

Марти Стоянов и неговият съотборник Иван Точев от Mirafiori Team и BMW Club Bulgaria триумфираха в 2-часовото ендюранс състезание Fun Boost на пистата Маникур.

За Марти това беше второ участие в състезанието, след като направи своя дебют с подиум през февруари 2022 година. За Иван това беше първо участие в такова състезание.

Денят започна с 90-минутна тренировка и квалификация. Марти демонстрира значително подобрение от последното си участие и бързо осигури полпозишън. Въпреки че не познаваше пистата и новата за него кола Иван записа много конкурентни времена, което даде и надеждата за успех.

Двучасовото състезание започна в 14:30 часа. Марти стартира от полпозишън, а темпото на първите трима пилоти беше много високо. Борбата беше оспорвана през първите 15 обиколки, докато Марти успя да се откъсне напред.

Иван пое щафетата за своя стинт, показвайки значителен напредък с всяка следваща обиколка. Времената му бяха много конкурентни, а той натрупа увереност в трафика. По време на един от питстоповете колата отказа да запали. Докато проблемът беше отстранен нашия отбор се свлече до 8-мо място.

Когато Марти се върна на пистата за последния стинт, той караше с квалификационно темпо, решен да навакса изоставането. Скоро започна да записва времена по-бързи от тези в квалификацията и поддържаше това темпо през цялото време! Той записа най-бързата обиколка две обиколки преди края, водейки отбора до победа!

Това беше уикенд без сериозни проблеми с колата и Марти намери своя ритъм, подобрявайки скоростта си до края.

Поздравления за Мартин Стоянов и Иван Точев за отличното им представяне и за Mirafiori Team и BMW Club Bulgaria за този забележителен успех!

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X