Connect with us

Писта

MB Racing напускат българския пистов шампионат

Кръг преди края за сезон 2023, MB Racing напускат пистовия шампионат на страната. Това става на крачка от спечелването на четвъртата поредна титла за Йордан Методиев.

Вижте какво написаха във Facebook страницата на отбора:

Здравейте приятели и фенове на АСК МБ Рейсинг!

Както може би повечето от Вас знаят, този уикенд предстои последния кръг от шампионата по Затворен Маршрут и Писта на класическото вече трасе в Стара Загора.

Предполагаме, че с нетърпение очаквате и списъка със завените участници, в който да видите и имената на нашите пилоти.

С тежко сърце обаче, искаме да Ви уведомим, че АСК МБ Рейсинг, НЯМА да вземе участие в заключителното състезание за сезон 2023 г. Това решение бе особено трудно за нас, тъй като сме на крачка от шампионската титла в Серия Спорт, благодарение на постигнатите до момента резултати от Йордан Методиев.

По този начин, нашият клуб, категорично се обявява СРЕЩУ ЦАРЯЩАТА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ в автомобилния спорт в България! Несправедливост, която основно се изразява или в тотална липса на контрол, или още по-лошо, контрол за едни и отсъствието на такъв за други.

Пределно сме наясно, че „една птичка пролет не прави“, но от някъде трябва да се започне! Ние не можем повече да търпим тоталната абдикация на спортната власт пред определени хора, техните неспортменски прояви и потъпкването на правилниците по дисциплини! И всичко това, на фона на нашите усилия да се състезаваме ВИНАГИ честно и по правилата, с автомобили, които ВИНАГИ се стремим да отговарят на постоянно променящите се технически изисквания. Все пак, „селективният“ контрол, който се упражнява от действащата власт, вече два пъти този сезон доказа, че резултатите, които постигаме са легитимни – един път на Писта Хасково и един път на планинско Враца.

Тук искаме да поднесем извиненията си на многоуважаваните от нас организатори на Писта Стара Загора – г-н Илия Бояджиев и представлявания от него АСК Стара Загора, затова че няма да бъдем част от състезанието. За съжаление, тези хора наистина милеят за спорта у нас и дават всичко от себе си той да съществува, но стават неволни потърпевши заради своеволията на други!

Очаквайте ни отново през 2024 година, като от следващите няколко месеца зависи къде и под каква форма ще се състезаваме!

Благодарим Ви за разбирането и подкрепата!

1 Коментар

1 Коментар

  1. Ивайло Симеонов

    15.11.2023 в 19:35

    Подкрепям.В серия лада също не отговарят на изискванията със скоростни сенвекционални кутии и….!!!!!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X