Connect with us

Легионери

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев станаха 6-и в рали „Фтиотидос“

Снимка: LAP.bg, Борис Барболов

Пилотите на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев завършиха на осмо място в макадама на 40-ото рали „Фтиотидос“ в Гърция. Състезанието се проведе в два отделни дни – първият на асфалт, втория на макадам, Ангелов и Гаджев участваха единствено във втората, а в съботния ден бе опознаването за етапите, които се използват и от световния рали шампионат за рали „Акрополис – Гърция“.

Състезанието бе използвано от екипажа за опит и тренировки на макадам. Преди това екипажът участва и в организирания тест. Опознаването на рали „Фтиотидос“, за разлика от много други рали шампионати, включително и българския, е свободно и няма ограничения за брой минавания, както и раздаване на карнети.

Етапите са по тежък макадам с много голяма вероятност за спукване на гума.

„В първата отсечка тръгнахме внимателно, идеята ни за това състезание е да ни бъде тренировка. Във втората отсечка, която 28 км, най-дългата в състезанието и се минава два пъти, ударихме камък и гумата спадна. Карахме около 8 км на джанта. Второто минаване на първата отсечка, или трета за деня, бе много силно, излязох четвърти в класирането, въпреки проблемите с гумата. На края на отсечката разговорното устройство се повреди и при второто минаване на дългата отсечка карахме без комуникация с навигатора, а със знаци. Така изостанахме до 8-о място“, коментира Мирослав Ангелов.

Програмата на екипажа включва участие в рали Сибиу в румънския шампионат, поради което Ангелов и Гаджев ще пропуснат в рали-спринт „Бесапара“ в Пазарджик този уикенд.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X