Connect with us

Легионери

Мирослав Ангелов с 4-то място в румънското „Сибиу“

Българският тандем Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев успяха да влязат в ТОП 5 на румънското макадамово рали „Сибиу“

Българските рали шампиони Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 Evo) се класираха на 4-то място в рали „Сибиу“, кръг от румънския шампионат.

Тандемът на „Мегапорт Рейсинг“ е на 7,01 мин зад победителите Симоне Темпестини и Иту Сергиу, също със Skoda Fabia R5.

Втори на 4,39 мин е Богдан Маришка, а трети Андрей Гиртофан, двамата с Skoda Fabia R5.

До финала стигнаха 9 автомобила от клас R5, от общо 37 завършили, които оцеляха на макадамовото трасе, което включваше 10 етапа с обща дължина 132,79 км и 71,75 км за втория състезателен ден.

След първия състезателен ден Ангелов и Гаджев се движеха на шеста позиция във временното класиране на 3,06 мин. зад лидерите.


„В края на първия ден вчера на нощния етап имаше много прах и не успях да бъда уверен напълно в записките, а пътят не се виждаше. Направихме само две минавания на опознаването, защото спукахме гума и загубихме време. Както и в състезателния етап на тъмно.

Също така имахме ограничен избор на гуми за това състезания, защото не бяхме сигурни в макадамовата програма за годината поради очакванията да караме на асфалт в България. В последните етапи бяхме с по-твърди гуми от това, което искахме, реално нямахме средната по твърдост смес.

Имахме доста премеждия в състезанието, както и ударена броня, късмет е, че не отнесохме дървото. Без опит мисля, че се справихме много добре. Много съм доволен от резултата за отбора и работата. Определено макадамът ми допада. Във вторник със съдействието на екипажи от Румъния направихме организиран тест на 40 км от Сибиу и навъртяхме около 50 км, за да изпробваме настройки и гуми“, коментира Мирослав Ангелов след финала.


 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X