Connect with us

Легионери

Мирослав Ангелов с 4-то място в румънското „Сибиу“

Българският тандем Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев успяха да влязат в ТОП 5 на румънското макадамово рали “Сибиу”

Българските рали шампиони Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 Evo) се класираха на 4-то място в рали „Сибиу“, кръг от румънския шампионат.

Тандемът на „Мегапорт Рейсинг“ е на 7,01 мин зад победителите Симоне Темпестини и Иту Сергиу, също със Skoda Fabia R5.

Втори на 4,39 мин е Богдан Маришка, а трети Андрей Гиртофан, двамата с Skoda Fabia R5.

До финала стигнаха 9 автомобила от клас R5, от общо 37 завършили, които оцеляха на макадамовото трасе, което включваше 10 етапа с обща дължина 132,79 км и 71,75 км за втория състезателен ден.

След първия състезателен ден Ангелов и Гаджев се движеха на шеста позиция във временното класиране на 3,06 мин. зад лидерите.


„В края на първия ден вчера на нощния етап имаше много прах и не успях да бъда уверен напълно в записките, а пътят не се виждаше. Направихме само две минавания на опознаването, защото спукахме гума и загубихме време. Както и в състезателния етап на тъмно.

Също така имахме ограничен избор на гуми за това състезания, защото не бяхме сигурни в макадамовата програма за годината поради очакванията да караме на асфалт в България. В последните етапи бяхме с по-твърди гуми от това, което искахме, реално нямахме средната по твърдост смес.

Имахме доста премеждия в състезанието, както и ударена броня, късмет е, че не отнесохме дървото. Без опит мисля, че се справихме много добре. Много съм доволен от резултата за отбора и работата. Определено макадамът ми допада. Във вторник със съдействието на екипажи от Румъния направихме организиран тест на 40 км от Сибиу и навъртяхме около 50 км, за да изпробваме настройки и гуми“, коментира Мирослав Ангелов след финала.


 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

август, 2022

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от Легионери

X