Connect with us

Мотоциклетизъм

Над 150 мотокросисти взеха участие в Grand prix Kippen 2022

Снимка: БТА

152 състезатели от шест държави (Румъния, Молдова, Турция, Сърбия, Гърция и Република Северна Македония) взеха участие в „Grand prix Kippen 2022“ на мотополигон „Докса баир“ край Кортен, шести кръг от BMU Европейския шампионат и пети кръг от Републиканския шампионат по мотокрос.

Надпреварата беше открита от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, а специална награда получи организаторът на състезанието от „Киппен МХ рейсинг тийм“ Красимир Иванов, съобщава БТА.

Поредните си победи постигнаха Майкъл Иванов в МХ 1 от „АИТ рейсинг тийм“, Хакан Халми в МХ 2 от „НСА моторспорт“ и Григор Царев в МХ от „Джи ар си моторспорт 2020“, които са без загуба на трасето от началото на сезона.

При най-малките в МХ 50 победата е за Артемий Гангуреян от Молдова, който не остави шансове на Аслан Османпашаоглу от Турция и Георги Вендов от „АИТ рейсинг тийм“ и в двата манша.

При 65-кубиковите сериозна битка водиха Сами Димитру от Румъния и Георги Гинов от „Мото спорт Варна“, като в крайна сметка триумфира румънецът. Трети е неговият сънародник Андрей Балабан. В МХ 85 над всички беше Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“, пред Мартин Лалев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Тудор Стефанеску от Румъния. В МХ поредния си успех взе Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“, следван от Николай Колев от „Киппен“ и Иван Мардачев от „АИТ рейсинг тийм“.

При 250-кубиковите машини победата отиде при Зоран Каранфиловски от Република Северна Македония, а след него са Георги Иванов от „Ридо“ и Ивайло Сираков от домакините. В МХ Senior успехът е за Йонут Кояну от Румъния, който и в двата манша изпревари Кадир Масар от „АИТ рейсинг“ и Емил Балджийски от „Дизел юнак“. При над 55-годишните трите места са за Емил Балджийски, Димитър Аргиров и Живко Бонев (и тримата от „Дизел юнак“).

В МХ 2 Junior Данаил Стефанов се вмъкна между румънците Золтан Ордог и Виктор Русу, в MX 2 Хакан Халми взе поредните си две първи места, като този път финишира пред Кристиан Томпа от Румъния и Кристиан Петков от „Мотоклуб Бобошево“, а в МХ 1 отново Майкъл Иванов не остави много шансове на Жулиан Георгиев и Христиан Илиоски от Република Северна Македония.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X