Connect with us

Легионери

Никола Цолов завърши 15 в квалификацията на Монако

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на 15-о място в квалификацията в Монте Карло. Състезателният уикенд в Монако е четвърти кръг от сезона, като третият на “Имола” беше отменен заради наводненията в италианската област Емилия-Романя.

Цолов участва във втората група пилоти, където записа 8-о време и това му отреди по-предната позиция на осма редица на старта. Както и в предишните кръгове той отново е много близо до местата, които дават възможност за участие в обърнатата решетка, но малко не му достигна, за да влезе в топ 10. Заради по-тясното и късо трасе пилотите във Формула 3, общо 30 този сезон, бяха разделени на две групи, за да имат по-голяма възможност за повече чисти обиколки.

“Трасето в Монте Карло е много технично, много е важно да не се допускат грешки, но се оказа по-различно от това, което се вижда на симулатора. Тук може да се защитаваш на всеки завой, но не и да атакуваш. Но ритъмът на пилотиране е решаващ за състезанието. И много често бързите обиколки стават жертва на по-бавни пилоти”, заяви Цолов.

В своята група В българинът постигна 1:24.911 минути в най-бързата си от общо 10 обиколки, като полпозишънът спечели лидера в неговата група Габриеле Мини с 1:23.278 минути. За съжаление, Цолов трябваше да се откаже от последната си бърза обиколка, тъй като настигна по-бавни пилоти във втория сектор.

В квалификацията днес обаче той беше най-бързият пилот за ART Grand Prix, като остави зад себе си Кейлън Фредерик и Грегоар Соси, които не успяха да слязат под 1:25 минута за обиколка.

В единствената свободна тренировка вчера Цолов записа 20-о време, а в първата част на сесията, когато още валеше и пилотите караха с мокри гуми, българинът излезе на 6-ото място.

Утре в 12:00 часа българско време стартира спринтовото състезание във Формула 3 в Монако, а основната надпревара е в неделя в 9:00 часа.

Източник: БТА

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

февруари, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X