Connect with us

Легионери

Никола Цолов завърши осми в съботната надпревара на “Спа”

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на осмо място в спринтовото състезание от деветия кръг за сезона, чийто домакин е белгийското трасе “Спа-Франкоршан”. 

Това е първото класиране на дебютанта на ART Grand Prix в топ 10 и зоната на точките, но днес не се раздаваха точки за най-бързите пилоти, тъй като колоната не успя да запише две поредни обиколки без кола на сигурността или виртуална кола на сигурността.

Мократа “Спа” се оказа трудно препятствие за голяма част от участниците във Формула 3. Станаха много инциденти и колата на сигурността излиза на три пъти на пистата.

Цолов стартира осми и загуби за кратко позицията си, но почти веднага си я върна. След това той се задържа без проблеми на това място и при прекъсванията заради колата на сигурността имаше една възможност за атака на 7-ото място, заемано от бившия му съотборник Хю Бартър. Австралиецът обаче се защити.

Уикендът на “Спа” продължава утре с основното състезание, в което Цолов стартира пети след страхотната квалификация, която направи вчера.

Източник: БТА

1 Коментар

1 Коментар

  1. Pingback: Никола Цолов извоюва два подиума този уикенд на Херес | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X