Connect with us

Други

Никопол приема състезание по водомоторсни спортове

Крайдунавският град Никопол в област Плевен става средище за водомоторните спортове и на голям джет ски на 6 и 7 август, съобщава БТА.

През последните две години Никопол се утвърждава все по-силно като място за моторни спортове с много адреналин. След многолюдните състезания с джетове и ATV машини тази година, дойде ред и на състезателите с най-бързите лодки да премерят сили в река Дунав.

Виктор Любенов

Плажът на града ще посрещне 35 състезателни лодки от цяла България, а това  ще се случи 35 години след първото домакинство на Никопол в този спорт, уточниха от общината. Идеята е на кмета Ивелин Савов, а сериозен дял в организацията има младият клуб “Никопол Екстрийм“, съвместно с Българската федерация по водомоторни спортове. Сред участниците ще бъде Виктор Любенов – световен вицешампион за 2021 година, който е най-силният пилот в момента. Той се състезава за водомоторния клуб от Тутракан и тази година ще гони поредна титла.

Общо 6 отбора от България – Лом, Ряхово, Тутракан, Балчик и два от Първомай, ще спорят за купата на Община Никопол. През двата дни борбата ще се води в 9 категории, като при най-мощните се достигат скорости от над 160 км/ч по вода, посочват организаторите.

По същото време на градския плаж в Никопол ще стартират и любители на джет ски спорта в първия по рода си за България “JetSki Събор Никопол”. Начинаещи и професионалисти ще могат да премерят сили в специално пригодено слалом трасе в реката, а вечерта в събота всички ще се съберат на голямо плажно парти.

До момента са подали заявка повече от 30 участника с джетове. Голямата атракция на събитието ще бъде Европейският FreeStyle шампион Дени Делиман от Румъния, който прави невероятни неща с джета си, коментират организаторите.

В съботния ден –  6 август, започват гонките след 12.00 часа на обяд, а в неделния ден –  7 август, са финалните серии след 10.00 часа сутринта. Никопол очаква много гости и участници от цяла България.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

август, 2022

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от Други

X