Connect with us

Други

Никопол приема състезание по водомоторсни спортове

Крайдунавският град Никопол в област Плевен става средище за водомоторните спортове и на голям джет ски на 6 и 7 август, съобщава БТА.

През последните две години Никопол се утвърждава все по-силно като място за моторни спортове с много адреналин. След многолюдните състезания с джетове и ATV машини тази година, дойде ред и на състезателите с най-бързите лодки да премерят сили в река Дунав.

Виктор Любенов

Плажът на града ще посрещне 35 състезателни лодки от цяла България, а това  ще се случи 35 години след първото домакинство на Никопол в този спорт, уточниха от общината. Идеята е на кмета Ивелин Савов, а сериозен дял в организацията има младият клуб „Никопол Екстрийм“, съвместно с Българската федерация по водомоторни спортове. Сред участниците ще бъде Виктор Любенов – световен вицешампион за 2021 година, който е най-силният пилот в момента. Той се състезава за водомоторния клуб от Тутракан и тази година ще гони поредна титла.

Общо 6 отбора от България – Лом, Ряхово, Тутракан, Балчик и два от Първомай, ще спорят за купата на Община Никопол. През двата дни борбата ще се води в 9 категории, като при най-мощните се достигат скорости от над 160 км/ч по вода, посочват организаторите.

По същото време на градския плаж в Никопол ще стартират и любители на джет ски спорта в първия по рода си за България „JetSki Събор Никопол“. Начинаещи и професионалисти ще могат да премерят сили в специално пригодено слалом трасе в реката, а вечерта в събота всички ще се съберат на голямо плажно парти.

До момента са подали заявка повече от 30 участника с джетове. Голямата атракция на събитието ще бъде Европейският FreeStyle шампион Дени Делиман от Румъния, който прави невероятни неща с джета си, коментират организаторите.

В съботния ден –  6 август, започват гонките след 12.00 часа на обяд, а в неделния ден –  7 август, са финалните серии след 10.00 часа сутринта. Никопол очаква много гости и участници от цяла България.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X