Connect with us

WRC

От Танак лидер във втория ден на рали Нова Зеландия

Естонецът От Танак с “Хюндай i20” води след втория ден на рали Нова Зеландия, 11-и кръг от световния автомобилен шампионат.

Танак е лидер във временното класиране след 7 от общо 17 скоростни отсечки с време 1:36:48.6 час, предава БТА.

Надпреварата беше изключително оспорвана в изминатите 158.56 състезателни километра, като първите четирима финишираха в рамките на 7.2 секунди.

Втори само на 2 десети от секундата Елфин Евънс (Великобритания) с “Тойта Ярис”, трети на 6.7 секунди е защитаващият световната си титла от миналата година Себастин Ожие (Франция) с “Тойота Ярис”, а половин секунда зад него е водачът в генералното класиране за настоящия сезон Кале Рованперя (Финландия) също “Тойота Ярис”.

Белгиецът Тиери Нювил с “Хюндай i20”, който спечели предишното състезание от календара  – рали “Акрополис” в Гърция, имаше проблеми в първите скоростни отсечки и на два пъти се завъртя на трасето, след като загуби контрол върху автомобила, но след корекция в окачването успя да стабилизира карането си и завърши деня на шестото място с пасив от 45.6 секунди. Нювил е  трети в общото подрежданет за 2022 година след Рованперя и Танак.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от WRC

X