Connect with us

Картинг

Първи официални тестове на Kinetik E-Series се проведоха тази седмица

В периода 11-13 април българската компания Кинетик Картс проведе предсезонни тестове на новите си електрически картинги. Събитието се състоя 2 месеца преди началото на първият български електрически картинг шампионат Kinetik E-Series. Тридневните изпитания бяха проведени на картинг пистите Пауталия в град Кюстендил и Красна Поляна в столицата. Въпреки усложнените метеорологични условия, машините на Кинетик Картс успяха да навъртят над 300 обиколки с обща дистанция от 349  километра и показаха невероятна скорост, повратливост и издръжливост.

Зад волана имаха възможност да застанат част от бъдещи участници в Kinetik E-Series, победителите от изминалия giveaway, както и избрани служители от фирмите партньори на Kinetik Karts.  Главният тестов пилот на Кинетик Картс Павел Лефтеров също взе участие в събитието, като сподели своя опит в управлението на електрическите картинги и даде обратна връзка на участниците, позволявайки им да извлекат максимума от всяка сесия. От бъдещите пилоти в шампионата изпитания направиха Цветелин Цонев и Александра Вътева на пистата Пауталия в Кюстендил, както и Ивайло Дончев, Валентин Лазаров и Йордан Захариев на трасето в Красна Поляна.

Цонев и Вътева направиха по няколко сесии, като бързо свикнаха с мощните машини и записаха много добри времена като за първо каране. Те бяха на около 3 секунди от най-добрите постижения на Лефтеров, като не допуснаха сериозни грешки. Всички изпитаха тръпката и удоволствието от управлението на състезателни електрически картинги и имаха възможност да се запознаят и да разговарят с екипа от инженери и механици, участвали в разработката и производството на картингите. 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X