Connect with us

Първи подиум за Мартин Стоянов със сътезателен автомобил

Легионери

Първи подиум за Мартин Стоянов със сътезателен автомобил

Днес на пистата Магни-Кур клуб се проведе състезанието FunBoost sprint. Това беше второ състезание с кола за Марти. Правилата на състезанието са че всички коли Mygale MySpider се осигуряват от отбора LSP базиран на същата писта. Тази кола е силует с тегло 550 килограма, и задвижвана от мотоциклетен двигател от Yamaha R1 с мощност от 170 конски сили. Състезанието се състои от 20 минутна тренировка, която определя стартовата позиция за полу-финала, полу-финал (който вече е състезание за позиция, а не за на бърза обиколка от 20 минути) и накрая финалното състезание. Последното е с дължина 20 минути.

Всеки пилот получава свой транспондер и тегли жребии за кола във всяка сесия. Тренировката започна в 9:00 на мокра писта и Марти веднага зададе темпото. В първите 10 минути той запази първата позиция, но при изпреварване на изостанал пилот, Стоянов излетя от пистата мина през пясъка и трябваше да спре за да му бъде оправен сплитъра. В бокса загуби около 5 минути, където се смъкна до 5-та позиция . След излизането от бокса оставаха само няколко минути от сесията, но Марти попадна в трафик и това му костваше доста време. Все пак в последната обиколка успя да подобри времето си като записа второ място!

В полу-финала той стартира втори и започна борба с първия като двамата се откъснаха напред. Когато обаче започнаха да настигат изостаналите с обиколка състезатели, Марти имаше лошия късмет кола пред него да се завърти. Това му костваше време и първия се откъсна напред. По-късно Марти и третия в колоната получиха наказания от преминаване през бокса заради недостатъчно намаляване скоростта при двоен жълт флаг. Това обаче не повлия на резултата и Марти завърши втори, което означаваше и същото място за старта на финала!

При жребия за финала Марти изглежда нямаше късмет. След старта той разбра, че колата му няма достатъчно максимална скорост и още в първата обиколка опита да вземе един завой на пълна газ за да не позволи на първия да се откъсне. Гумите обаче изглежда не бяха готови и Марти излетя в тревата, като се смъкна надолу в класирането. От тук нататък състезанието за него стана интерестно, защото той трябваше да си пробива път напред. Особенно оспорвана беше борбата за третото място, където в крайна сметка Марти успя да надделее. Състезанието беше прекратено една обиколка по-рано заради инцидент между три коли. Така Марти записа първи подиум в състезание с кола!

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X