Connect with us

Мотоциклетизъм

Петър Петров завърши 12-ти на световното по мотокрос в Индонезия

Петър Петров от отбора на „АИТ рейсинг тийм“ с „Yamaha“ зае 12-то място в крайното подреждане в 11-ия кръг от световния шампионат по мотокрос на FIM – „MXGP of Lombok – Indonesia“ и добави нови 18 точки в актива си за 2023. Петров кара стабилно и в двата манша, като в първия зае 11-та позиция, а във втория – 13-та, което му отреди 12-то място в класирането за кръга.

мотокрос ръкавици

Със спечелените 18 точки Петър Петров заема 23-та позиция в класирането за световния мотокрос шампионат с актив от 41. Начело е Хорхе Прадо от Испания с 562, пред Ромен Февр от Франция с 459. Другият ни представител в шампионата Майкъл Иванов е 35-ти с 11 точки.

Тримата ни представители в полуфиналите на Европейския шампионат по мотокрос в класовете ЕМХ 65 и ЕМХ 85 не успяха да се класират за финалите на надпреварата. Състезанието на най-добрите състезатели от Югоизточна Европа и от Югозападна Европа се проведе в Гацане ди Преселие, Италия с участието на 70 пилоти от Стария континент.

ръкавици за мотокрос

В ЕМХ 65 Павел Марков от „Ридо Самоков“ с КТМ записа 24-то и 25-то място в маншовете (26 в общото класиране), а Георги Илиев от „Мото спорт Варна“  с „Gasgas“ остана 28-ми (26-та и 28-ма позиция в маншовете). В ЕМХ 85 Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с КТМ зае 31-то място в класирането (26-ти и 29-ти в маншовете).

Източник: БФМ

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X