Connect with us

Мотоциклетизъм

Писта “Долна Митрополия” приема 4 мотоциклетни шампионата

След близо двумесечна пауза, мотоциклетният сезон се подновява на класическото трасе край Плевен

Летищен комплекс „Долна Митрополия“ ще е домакин на четири шампионата този уикенд (2-4 септември).

Трасето ще приеме стартовете от 4-ия и 5-ия кръг от европейския шампионат по Супермото, 8-ми и 9-ти кръг от балканския шампионат в Супермото, 4-ти и 5-ти кръг от републиканския ни шампионат в същата дисциплина “Winbet road racing 2022”, 9-ти и 10-ти кръг от балканския шампионат на писта, както и стартовете от 7-ми и 8-ми кръг от Републиканския ни пистов шампионат. С тези състезания се подновява сезонът в мотоциклетизма у нас след около два месеца пауза през лятото.

Близо 120 състезатели се очакват край Плевен, като освен българските пилоти, заявки за участие са подали още техни конкуренти за призовите места от Испания, Естония, Чехия, Австрия, Унгария, Гърция и Румъния (в Супермото), както и от всички страни от Балканите, с изключение на Босна и Херцеговина (на писта). Входът за публиката е свободен, като стартовете в събота започват от 13 часа, а в неделя – от 11, когато е и официалното откриване.

В надпреварата в SM Junior за Европейския шампионат ще участват лидерът в класирането до момента Рамон Годино от Испания, както и подгласниците му Кристоф Щайнер от Австрия и Расмус Ебелман от Естония. Българите в класирането в този клас – Никола Досев от „НСА моторспорт“ е 15-ти, а Марио Георгиев от „Ябланица МХ“ – 19-ти. В S3 начело е Джани Каторк от Франция, следван от Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ и Карл Так от Естония. Нашите са начело в подреждането за Балканския шампионат – Досев в SM Junior 85, Живко Иванов в S3 и Веселин Иванов в Open.

В надпреварата на Балканите на писта отборно, нашите пилоти са лидери в класирането със сериозен аванс пред Румъния и Гърция. В клас SSP 600 Михаил Флоров от „АИТ рейсинг тийм“ е начело в класирането, в Superbike нашите Мартин Чой от „Еко BMW МС 77 рейсинг тийм“ и Милен Георгиев от „СБ мото рейсинг тийм“ са втори и трети след лидера Давид Божич от Словения.

Във F1000 най-напред от българите за момента е Даниел Цанински – 6-ти, начело е Синиша Кочовски от Северна Македония, във F600 Ангел Траков от „АИТ рейсинг тийм“ е 2-ри след водача Христиан Бузалковски от Северна Македония, а в SSP 300 с най-предна позиция от българите е Геновева Кънева – 8-ма, първи е Патрик Паскота.


Източник: БФМ

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X