Connect with us

Рали

Пламен Стайков за рали Сърбия: Разполагах с гуми подходящи за българските трасета

Пламен Стайков, който завърши на втора позиция в 55-тото рали Сърбия, разказа във видеообръщение за преживяванията си в състезанието.

Екипажът на варненския тим Flat-Out Motorsport със Skoda Fabia R5, запази нартупания актив от съботния ден и след етапна победа в 12-тата скоростна отсечка, завършиха на втора позиция в генералното класиране на сръбското рали. Стайков и Кади показаха, че са в страхотна форма и имат намерение да печелят всяко следващо рали.

„Това беше едно хубаво преживяване с автомобил, който мога да кажа, че доста доработихме с оглед на малкия пробег, който имаме. Много силна конкуренция отстрана на Боркович и Мартин Сурилов, за което им благодаря, защото това ни кара да се развиваме!“, споделя кърджалийския рали ас.

Пламен Стайков Рали Сърбия 2022

Снимка: Flat-Out Motorsport

В отговор на въпроса, задаван от всички към пилота – защо времената на екипажа вървят „нагоре-надолу“, Стайков заяви:

„За съжаление, гумите, които имахме и подбора на гуми, който бях направил в началото на годината беше за българския рали шампионат. Там използваме други видове смеси. Циклона който дойде (на рали Сърбия 2022) беше доста студен и през цялото време търсех сцеплението на пътя. Не можех да бъда навсякъде бърз, но в крайна сметка, човек трябва да дава максимума според ситуацията, така че съм благодарен и на тези резултати.“, разказва пилота.

„Благодаря на всички, които ме подкрепяха и вярват в мен“, допълва още Пламен Стайков.


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X