Connect with us

Други

Поддръжка и ремонт на колата: Как да открием всичко необходимо

Колкото и качествен да е един автомобил, неизменна част от притежанието му включва поддръжка и ремонт. За целта ще се нуждаете от различни резервни части и консумативи за смяна, чието качество е много важно. Как да откриете всичко необходимо за ремонта и поддръжката на вашата кола? Разберете повече по темата от екипа на Базар в следващите редове.

Къде можете да откриете нови и употребявани авточасти?

Онлайн пространството предоставя голямо разнообразие от предложения в сферата на автомобилните компоненти. Ако обаче закупуването на консумативи и авточасти директно от производител не ви е по джоба, имате възможност да се насочите и към  други надеждни варианти.

автомобилни части онлайн

Съществуват различни платформи и сайтове, където частни търговци и утвърдени предприятия предлагат богата гама от качествени части. Те могат да бъдат чисто нови или втора употреба, като вторите могат да бъдат както запазени, така и без следи от употреба.

Цените варират, което дава възможност да закупите тези компоненти за автомобила, които отговарят на бюджета ви, а разнообразието е толкова голямо, че на едно място ще откриете всичко, от което се нуждаете. В търсачките има опция да зададете критерии за търсене – тип на МПС, категория авточасти, ценови диапазон, състояние и област в България. Имате възможност да добавите критерии за търсене на обяви, в които има снимки и дори видео.

На кое да обърнете внимание при избор на елементи за ремонт и поддръжка?

Когато разглеждате обявите онлайн, трябва да съобразите следните фактори, споделени от Bazar.bg:

 1. Състояние
  Има както нови, така и втора ръка. Изберете елементи, които отговарят на критериите ви. Ако изберете употребявани, се уверете, че са запазени и без забележки.
 2. Тип на частите
  Те могат да бъдат OES или Aftermarket. Съобразете дали отговарят на нуждите за ремонт и поддръжка, както и дали са качествени. Препоръчително е да проверите и марката производител.
 3. Съвместимост с колата
  Този критерий е сред най-важните. Няма да можете да осъществите поддръжката и ремонта, ако заложите на консуматив или авточаст, която не съответства с конкретния модел автомобил. В описанията на артикулите ще откриете с кои серии и модели коли са съвместими, както и годината им на производство.
 4. Цена
  Направете сравнение между цената на избрания от вас артикул и другите предложения в категорията. Ако разликата е прекалено голяма, или артикулите са много евтини, това може да бъде индикация за проблем – фалшификат, влошено състояние, повреди.

Това са основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание, когато разглеждате обявите в платформите. Запознайте се с подробностите в описанието и направете сравнение между текстовото съдържание и приложените снимки. При въпроси относно състоянието и съвместимостта можете да се свържете с търговеца.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Други

X