Connect with us

Формула 1

Порше се отказа от доставката на агрегати за Ред Бул

Порше няма да доставя двигатели на Ред Бул след провал в преговорите между двете страни, но германската автомобилна марка продължава да има сериозен интерес към влизане във Формула 1, обявиха от производителя. 

„Двете страни стигнаха до заключение, че преговорите трябва да бъдат прекратени“, съобщават от Порше, предава БТА.

Херберт Дийс, бивш директор на Фолксваген, обяви през месец май, че Порше и Ауди желаят да се присъединят към най-престижния автомобилен шампионат, който е доминиран дълги години от съперника им на пазара Мерцедес. Медии в Германия твърдят, че преговорите с Ред Бул са пропаднали заради неразбирателство относно това колко власт иска да получи Порше и с колко Ред Бул е готов да се раздели.

Кристиан Хорнер отхвърли пълна смяна на контрола още миналия петък и заяви, че евентуален договор ще бъде подписан само при условията на отбора от Формула 1.

„Дискусиите винаги са се провеждали под условия за равностойно партньорство, което включва и отбора. Това не бе реализирано. Формула 1 обаче продължава да бъде атрактивен шампионат за нас и ще следим ситуацията“, добавят от Порше.

Очаква се Порше да влезе в шампионата през 2026, когато ще дебютират новите правила за двигателите и горивата. За момента се твърди, че Ауди ще дебютира именно тогава чрез Заубер.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Формула 1

X