Connect with us

Рали

Рали България аут от Европейския Рали Трофей

Вчера (8-ми август 2022 година) в официалния сайт на Българска Федерация по Автомобилен Спорт (БФАС), се появи новината, че Рали България, което трябваше да бъде трети кръг от Балканския Рали Трофей, попада извън сметките на ФИА (международната автомобилна федерация).


“Скъпи приятели на автомобилния спорт, искаме да Ви информираме, въпреки опитите на  БФАС да спаси провеждането на рали България, подавайки писмо за финансиране към Министерство на младежта и спорта с входящ номер 09-00-2325 от 22.07.2022г,  Рали България 2022, което беше вписано в спортния календар на FIA като кръг от Европейския рали трофей (ERT), Балканска зона, е било канселирано. За това БФАС научи от интернет страницата на FIA.

За съжаление не знаем какви са причините за този отказ. Автомобилните състезания в България, които са част от календара на FIA, се заявяват и координират от Съюза на българските автомобилисти (СБА) и до този момент няма официална комуникация от тях по тази тема.”


От официалния календар на ФИА впечетление прави, че за балканския трофей остава само класическото Рали Сърбия. По-запалените фенове на рали дисциплината, може би са видяли още преди няколко дни, че надпреварата бе със сменен статут в официалния сайт на международната автомобилна федерация.

До 15-ти август ще трябва да сме търпеливи, за да разберем, дали Рали България 2022 ще бъде поне част от националния рали шампионат. Припомняме, че на срещата в Старосел, датата 15 август бе обявена, като краен срок за публикуване на календара на автомобилните състезание в оставащата част от година.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X