Connect with us

WRC

Рованпера увеличава преднитата си в Португалия

Световният шампион и защитаващ титлата си от миналата година в Португалия Кале Рованпера (Финландия, Тойота) увеличи преднината си след съботните седем скоростни отсечки на рали Португалия, пети кръг за сезона от световния автомобилен шампионат.

22-годишният Рованпера, който се стреми към първата си победа за сезона, не изпусна лидерството във втория ден на надпреварата и има преднина от 57.5 секунди пред втория Дани Сордо (Испания, Хюндай). Финландецът спечели пет от седемте съботни етапа, а Сордо бе първи в останалите два в най-дългия състезателен ден от рали Португалия.

Трети продължава да се движи Тиери Нювил (Белгия, Хюндай) на 11.1 секунди зад Дани Сордо, но с изоставане от 1:08.6 минута от лидера.

Пиер-Луи Лубе (Франция, Форд), който бе четвърти в петък, трябваше да се оттегли заради повреда. Така четвърти и пети се нареждат съответно Есапека Лапи (Финландия, Хюндай) на 1:10.9 минута и От Тенак (Естония, Форд) на 2:21.8 от Рованпера, който вече гледа към върха в генералното класиране на световния автомобилен шампионат.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от WRC

X