Connect with us

Рали

Румен Димитров с обръщение към феновете преди рали „Стари Столици“

„Изберете си безопасни места по трасето, за да изживеем всички приятни емоции по време на рали „Стари столици“. С тези думи се обръща към публиката на автомобилната надпревара шуменският пилот Румен Димитров, който ще участва в нея, цитиран от пресцентъра на ралито. 52-то му издание ще се състои на 5 и 6 август и включва атрактивен градски етап около зала „Арена Шумен“. 

Любовта на Димитров към автомобилния спорт започва от малък, а да седне зад волана на състезателен автомобил е била мечтата му от дете. През 1999 година той купува първия си състезателен автомобил – „Лада“, с която участва в първото си състезание, в рали „Стари Столици“, като форлойфер, с навигатор Васко Христов. През следващата година, вече като състезател в неговата група и клас, стартира отново в рали шампионата с навигатор Иван Иванов, син на предходния му навигатор. „Класирахме се на четвърто място в „А5“, а преди това, на стартове в планинския шампионат в Търговище, Узана и Шумен – на първо място в моя клас“, припомня Димитров, цитиран от пресцентъра на ралито. Оттам уточняват, че се е наложило да продаде автомобила си, но го купил друг автомобилен състезател от Шумен – Мартин Сурилов „и за негова радост ладата останала в Шумен“.

След време Димитров отново решил да се отдаде на страстта си. Със Свежен Дончев подготвили автомобил „Лада“ и отново застанал на старта на рали „Стари Столици“ като форлойфер. До него, на дясната седалка, седнала неговата братовчедка Евгения Колева. Най-ценните съвети как да се справи като навигатор тя получила от Васко Христов, отбелязват от пресцентъра на рали  „Стари столици“. Оттам уточняват, че „тази събота и неделя им предстои поредното участие като екипаж, този път със стартов номер и двамата имат желание да участват в рали, в планинско и рали спринт, но всичко зависи от това дали ще успеят да намерят спонсор“.

На всички участници пожелавам успех, на механиците по-малко работа, а на публиката край трасето много приятни емоции, допълва шуменският автомобилен състезател, цитиран от пресцентъра на ралито. Оттам уточняват, че дни преди старта на 52-то издание на рали „Стари столици“ са подготвили публикации за шуменските състезатели, които ще участват в надпреварата.

Източник: БТА


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Рали

X