Последвай ни »

Други

Румен Дунев: БФАС отново на крака и в действие!

Това обяви председателя на БФАС в социалната мрежа Facebook

rumen-dunev-bfas

Новината дойде право от Facebook профила на Румен Дунев, който е в момента действащия председател на БФАС (Българска Федерация по Автомобилен Спорт) и разтърси автомобилното общество.

Това ясно показва, че предстои разместване в пластовете на управлението на автомобилния спорт в страната.

Как обаче ще се подредят нещата, дали ще има две съществуващи федерации – БФАС и АФБ (Автомобилна Федерация на България) предстои да разберем и само времето ще покаже.


Ето и пълното изявление на Дунев:

БФАС отново на крака и Много скоро в Действие!!!

Отново българските автомобилни пилоти ще могат да се състезават под български флаг за родината и българските организатори ще организират състезания в България и по света!


В коментарите под публикацията възникна въпроса „КОГА?“, който вълнува по една или друга причина цялата автомобилна гилдия. Не след дълго лично Румен Дунев отговори, че това ще се случи през 2021 година.

В този ред на мисли това е ясна заявка, че докрая на годината нещата с автомобилния спорт у нас ще претърпят отново промени.

Не закъсняха и постове на някой от пилотите, които се обявиха против статуковото и изявиха своя протест чрез своето отсъствие в родните шампионати, организирани от функциониращата федерация – АФБ.

Стефан Стоев, един от българските топ пилоти добре познат от планинския шампионат, публикува в личната си страница снимка на покорителя на родните трасета Silver Car Ef10, който е готов и очаква първите състезание организирани от БФАС.От тук нататък, от видяното, едно е ясно… БФАС ще започне да функционира.

По-какъв начин ще „мелят брашно“ с АФБ, ММС, FIA предстои да разберем.

Очаквайте подробности!

1 Коментар

1 Коментар

  1. Н М

    15.07.2021 в 10:32

    Планинско Шипка_2021 чака своята дата!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

юли, 2021

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от Други

X