Connect with us

Писта

Румен Дунев: Писта „София 2022” ще е празник за пилотите и феновете

Възстановяването на пистовото състезание „София” на пътния възел под Бояна е нещо, за което БФАС се бори от много време насам и което най-после стана факт. Това заяви председателят на БФАС Румен Дунев на пресконференцията преди първия кръг от пистовия шампионат за новия сезон.

„Писта „София” под Бояна винаги е била празник на моторните спортове, както за пилотите, така и за зрителите и нашата амбиция е да върнем тези положителни изживявания.”, заяви Дунев.

„Подготвили сме се за сериозен интерес от страна на пилотите и зрителите, искаме да вдигнем стандарта на провеждането на автомобилни състезания у нас. Освен квалификациите и състезанията, зрителите ще могат да видят демонстрации на състезателни автомобили от всички моторни дисциплини у нас, ретро парад и надпревара между трима големи български спортисти: Кубрат Пулев, Петър Стойчев и Йордан Йовчев с еднакви автомобили.”

Писта „София 2022” ще се проведе в събота, 24 септември, като от 9:00 часа сутринта започват квалификациите, по обед ще е откриването, а след това и състезанията.

„Десет години след националната ми титла в Х4 се връщам на пистата, за да помогна на Румен, на БФАС и на състезанието, като се надявам, че ще успеем да зарадваме феновете с интересни състезания”, допълни Калин Бенчев, който ще се състезава със Субару Импреза.

„Надявам се на сериозна конкуренция и на оспорвана битка, защото знам, че ще има силни пилоти и автомобили, тъй като доста време нямахме възможност да караме. Никога не съм карал на писта „София” и за мен това е сбъдната мечта.”, допълни 6-кратният шампион в серия Туринг Иван Влъчков.

„Специални благодарности на Румен Дунев и БФАС, че върнаха състезанието под Бояна. Надявам се на добра организация, много публика и интересни надпревари. Важното е всички да стигнем успешно до финала.”, заяви пилотът от серия Спорт Александър Димитров.

Техническите и административните прегледи преди състезанието ще се проведат в петък, 23 септември.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2022

24сепAll Day25Писта София 20221 КРЪГ

24сепAll Day25Автокрос Търговище 20222 КРЪГ

25сепAll DayГимкхана Средец 20221 КРЪГ

Още Моторспорт

Още от Писта

X