Connect with us

Писта

Румен Киров спечели серия „МАКСИ“ в Хасково

Снимка: Ardalska Photo

Румен Киров от АСК „Старт-М“ Криводол е победителят в най-атрактивната и мощна серия „МАКСИ“ в днешния старт от  шампионата на затворен маршрут и писта“Хасково“ 2023.

В оспорвана гонитба той успя да изпревари в последната обиколка Пламен Камбуров (АСК „Премиум рейсинг тийм“) с Мицубиши Ево 9 , който бе първи на стартовата решетка. Киров със Субару Импреза постигна общо време 17:44.063 минути и остави след себе си Камбуров едва с 292 хилядни от секундата. Трети остана Илия Царски (АСК „Автоцар Рали сервиз“) с Мицубиши Ево 9 с време 18:23.210 мин.

Това бе първи кръг от петте планирани през този сезон състезания по затворен маршрут от календара на АФБ. Пилотите трябваше да направят 10 обиколки по маршрута в ж. к. „Орфей“ в южния областен център с обща дължина 31 километра. Надпреварата бе открита от кмета на града Станислав Дечев, а преди старта членове на Кабриолетен клуб „България“ направиха демонстративна обиколка с автомобилите си на пистата с пилотите. Състезанието се забави заради превалявания от дъжд.

В серия „ЛАДА“ най-бърз бе Дончо Дончев (АСК „Жико Моторс“) с Лада 2107, който постигна време 19:00.86 мин.

В серия „СПОРТ“ победата взе Йордан Методиев (АСК „МБ – Рейсинг“) също с Хонда Сивик и време 18:46.66 мин.

В серия „ТУРИНГ“ най-високо на почетната стълбица се изкачи Димитър Кондев (АСК „Ефко Рейсинг“) с Хонда Сивик и общо време 21:03.65.

Източник: БТА


 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X