Connect with us

WRC

Себастиан Ожие лидер във втория ден на Кения

Състезаващият се с автомобил на Тойота Ярис френски пилот Себастиан Ожие остава начело в рали и след втория ден на надпреварата.

39-годишният Ожие, който е осемкратен победител в Световния рали шампионат, имаше проблеми с хибридния агрегат в ранни етапи на днешния ден, но успя да го коригира и не остави съмнение в превъзходството си в следобедната част от състезателния ден.

Ожие натрупа преднина от 22.8 секунди пред съотборника си и световен шампион Кале Рованпера (Финландия). Трети в класирането след седем етапа е британецът Елфин Евънс, който също кара с Тойота Ярис. Неговото изоставане от лидера е 43.5 секунди.

„Днешният ден беше много добър. Ако не беше проблемът сутринта, щях да го нарека перфектен, така че съм щастлив“ заяви Ожие, който се стреми към третата си победа през сезона.

Сериозни проблеми по сафари пътищата в Кения имаха пилотите на Хюндай и Форд.

Белгиецът Тиери Ньовил, който кара с Хюндай i20 N, се движеше сред лидерите в класирането, но в предпоследния етап за деня получи сериозен проблем в предното окачаване и бе принуден да преустанови участието си. Съотборникът му Есапека Лапи (Финландия), който за пръв път кара в Кения, е четвърти във временното класиране, но е на 10.5 секунди от уелсеца Евънс.

Пети се движи японецът Такамото Кацута с Тойота Ярис, а шести е испанецът Дани Сордо с Хюндай i20 N.

Естонецът От Танак и французинът Пиер-Луи Лубе, които карат Форд Пума, вероятно ще гледат бързо да забравят днешния ден. Двамата са седми и осми в подреждането, но изостават на над 3 и над 7 минути съответно, тъй като им се наложи да сменят гуми.

Рали Кения продължава в събота, когато ще бъдат изминати 151 километра, разпределени в шест етапа. Това е седмият от общо 13 старта през сезона, а лидер в класирането при пилотите е Рованпера с аванс от 25 точки пред Ньовил.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от WRC

X