Connect with us

WRC

Себастиан Ожие успя да спечели рали Кения

Френския ветеран Себастиан Ожие с Тойота спечели Рали Кения, като успя да удържи на атаките на световния шампион и лидер в класирането Кале Рованпера (Финландия, Тойота).

39-годишният Ожие, който е осемкратен световен шампион – от 2013 до 2021, завърши 355 км със само 6,7 секунди преднина пред 22-годишния финландец, който миналата година стана най-младият шампион в историята.

Ожие печели за втори път Рали Кения след 2021 година, когато то се върна в календара на световния шампионат. Той е трета победа за французина през сезона след Монте Карло и Мексико, както и 58-а във впечатляващата му кариера.

Британецът Елфин Еванс и японецът Такамото Кацута осигуриха първите четири места на Тойота, но те завършиха на повече от 3 минути от победителя.

Кале Рованпера вече има 139 точки в генералното класиране и преднина от 37 точки пред белгиеца Тиери Нювил (Хюндай), който завърши осми в Кения, както и 41 пред Еванс.

Тиери Нювил запази мястото си на подгласник в класирането, след като спечели Пауър стейдж в неделя и бонуса от 5 точки.

Естонецът От Танак (Форд) завърши шести на Рали Кения на повече от 9 минути зад първите и загуби две позиция в генералното класиране.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от WRC

X