Connect with us

Легионери

Сензацията е факт. Българският екипаж втори на Sno*Drift Rally 2022

В генералното класиране на националния рали шампионат на САЩ, никога не е имало български екипаж на подиума.

Снимка: MAP Rally Team

Какво по-добро от това последния почивен ден от уикенда да започне с добра новина. И няма как да е иначе предвид успеха на екипажа Иво Драганов / Владимир Янев, които не само че успяха да устискат мястото си на подиума, но и се изкачиха с една позиция на горе до феноменалното второ място в генералното класиране на зимното рали Sno*Drift Rally 2022.

Още от четвъртия етап в надпреварата тандема Драганов / Янев атакува успешно ТОП 3 и след блестящ първи ден гордо се прибраха в сервизния парк в Атланта (Мичиган) с надеждата да успеят да остискат позицията си. Тежките зимни условия съчетани с много лед, изправиха всички екипажи на истинско изпитание. Десетия етап от надпреварата дублираше маршрута от SS7, като в крайна сметка организаторите го отменят поради 10 автомобила от клас 2WD останали в етапа. Тринадесетия етап пък се превърна в истински кошмар за лидера и заводски пилот на Subaru Motorsport USA – Brandon Semenuk с навигатор Keaton Williams. Проблеми с трансмисията ги извадиха от надпреварата, което позволи на българите да се изкачат с още едно място в генералното класиране.

Комбито на Иво Драганов и Владимир Янев издържа геройски

Победители в генералното класиране и в клас NA4WD на Sno*Drift Rally 2022 станаха Mark Piatkowski / Aaron Crescenti със Subaru Impreza. Втори в общото подреждане завършиха Иво Драганов / Владимир Янев, които са победители в клас L4WD. На последното място на подиума се качиха Jon Kramer / Jason Smith също с автомобил Subaru. Постижението на българският екипаж би могло да се окачестви като истински подвиг, предвид ралзиката в бюджетите на отборите във върха. В генералното класиране на националния рали шампионат на САЩ, никога не е имало български екипаж на подиума.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X