Connect with us

Мотоциклетизъм

Теодор Кабакчиев пети на световното по хард ендуро в Тенеси

Поредното си отлично каране и здрави нерви показа най-добрият ни ендуро състезател Теодор Кабакчиев, който завърши на 5-то място в шестия кръг на Световното първенство по хард ендуро в Секуачи, Тенеси.

Кабакчиев, който кара за „Тийм България“ с подкрепата на „Еконт“, подобри значително постижението си от миналата година и два кръга преди края на шампионата вече е 4-ти в подреждането с огромен шанс за подиум в Световното.

Победата в Тенеси спечели канадецът Тристан Харт, следван от Мануел Летенбихлер, Марио Роман, Уейд Уънг и Теодор.

Ето как Кабакчиев коментира състезанието:


„5-та позиция за България с помощта на „Еконт“. Денят започна с гореща квалификационна обиколка, след което имахме две дълги състезания, в които състезателите отпадаха един по един само по една причина – да останат ТОП 20 състезатели за основната надпревара. Трасето беше пълно с мокри хлъзгави камъни. Определено подобрих катеренето си по скалите, но все още имам върху какво да работим! Всяко състезание за мен е по-силно и по-добро! Благодаря за невероятната подкрепа – на „Еконт“, на всички, които ме подкрепяха! Хора, вие сте страхотни!“


Две състезания преди края на шампионата (RED BULL OUTLIERS в Канада на 27 и 28 август и 24MX HIXPANIA HARD ENDURO на 7 и 8 октомври) Теодор Кабакчиев е на 4-та позиция с 64 точки. Начело е Марио Роман с 88, Летенбихлер има 87, а Греъм Джарвис – 69.


Източник: БФМ

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Фен магазин

Предстоящи състезания

септември, 2022

24сепAll Day25Писта София 20221 КРЪГ

24сепAll Day25Автокрос Търговище 20222 КРЪГ

25сепAll DayГимкхана Средец 20221 КРЪГ

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X