Connect with us

WRC

Тиери Нювил поведе рали Сардиния

Белгиецът Тиери Нювил с Хюндай поведе в събота на Рали Сардиния, който е шести кръг от Световния шампионат. Той се възползва от излизането от пътя на французина Себастиен Ожие с Тойота, който беше начело в класирането.

Трасето беше много кално и тежко заради падналия дъжд. Осемкратният световен шампион Ожие излезе от пътя на един завой в 14-ата специална отсечка, която бе предпоследна за деня. Ожие и вторият пилот Венсан Ланде излязоха невредими при инцидента.

Нювил се възползва от ситуацията и завърши на първо място пред своя съотборник в Хюндай – финландеца Есапека Лапи.

„Беше труден ден, но се чувствах все по-добре с автомобила. Но все още нищо не е свършило. Утре ще бъде къс етап, но труден и трябва да се опитаме да направим дубъл за тима“, коментира белгиецът, за когото това бе 17-а победа. Последният му успех бе в Япония в края на миналата година.

Еспонецът От Тенак с Форд, който е световен шампион то 2019 година, трябваше да напусне състезанието заради проблем с механиката.

В неделя пилотите ще имат още четири специални отсечки, като последната се казва „Пауър Стейдж“ и ще носи допълнителни точки за първите петима.

Източник: БТА

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от WRC

X