Connect with us

Мотоциклетизъм

Витоша приема третия кръг от националните ендуро серии

На 13-14 август в „домашната“ планина на софиянци Витоша ще се проведе едно от най-интересните състезания в планинското колоездене в България, а именно Home Mountain Enduro. Събитието по традиция е част от календара на Столична община и фондация „София европейска столица на спорта“, като тази година ще бъде и трети кръг от Българските ендуро серии. 

В четвъртък официално беше обявен маршрутът, по който ще се проведе надпреварата тази година и той включва три специални етапа с обща дължина близо 10 километра и обща отрицателна денивелация от над 1600 метра, както и още 10 километра трансферни отсечи, в които участниците се придвижват на самоход до старта на следващия етап.

Началото на състезанието ще бъде дадено в неделя, в 8:30 часа при хижа Алеко, откъдето състезателите ще се придвижат до Голи връх, където е и началото на първия етап. След спускане по технично трасе, включващо множество корени, камъни, стръмни участъци и завои, участниците завършват първия етап над Бай Кръстьо и се отправят към старта на следващия.

Етап 2 стартира малко под Бай Кръстьо по едноименното трасе за спускане на Витоша. Този етап е най-къс, но за сметка на това с най-висока отрицателна денивелация, която го прави и най-стръмното трасе в състезанието. След като финишират този етап на начална станция на Драгалевския лифт, състезателите се отправят отново към върха, а малко под разклона за писта „Витошко лале“ започва и третият, финален етап за деня.

Състезанието приключва над квартал Симеоново, откъдето участниците се придвижват до начална станция на Кабинковия лифт, където ще се проведе церемонията по награждаването. Победители са тези участници, които са дали най-добро общо време от всички специални етапи в категорията, в която се състезават.

За победителите има подготвен паричен и предметен награден фонд от организаторите и партньорите на събитието.

Регистрацията за участие все още е активна и можете да се включите, ако решите.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Мотоциклетизъм

X