Connect with us

Планинско

Юлиян Телийски готов за старта в Гоце Делчев

Пилотът на “Дунев Рейсинг” и претендент за шампионската титла – Юлиян Телийски, направи последни тестове преди старта в Гоце Делчев

Топ пилота в дисциплината планинско изкачване Юлиян Телийски вече гледа смело към последния кръг от шампионата, който ще се проведе този уикенд на 22 и 23 октомври в Гоце Делчев. Нека припомним, че Телийски получи технически проблем с мотора на своето Mitsubishi Lancer EVO 9 и малко преди края на последния манш в Шумен неговата кола лумна в пламъци, като на помощ се притекоха неговите колеги и с дружни усилия успяха да изгасят горящия състезателен автомобил.

Буквално преди минути, Юлиян Телийски се свърза с Pitlane.TV за да разкаже повече затова как е протекла тежката седмица между двете състезания.


“След случката на Шумен се наложи да работим по колата от понеделник почти денонощно. В момента сме с нов мотор, нова скоростна кутия и всичко по периферията в двигателния отсек е ново. Инсталацията на двигателя е изцяло нова. След пожара видяхме, че заден десен амортисьор беше изгорял, затова се наложи да сменим и двата задни, както и всички маркучи с чисто нови. Сменихме и предния капак, като в момента е със стандартен, който бе боядисан от Йордан Тодоров. Отделно чакам и карбонов капак, изработен благодарение на “Mcomposit”, който евентуално ще монтираме в събота.”, споделя пилота за промените, които са успели да направят със своя екип по автомобила.

“За около двайсет минути успяхме да тестваме автомобила, като за целта избрахме летището на Сапарева Баня. Колата не показва никакви проблеми, всичко ѝ работи адекватно и изглежда същата като на Шумен. Доволен съм! В хода на теста имахме голям проблем със скоростите, но и с това се справихме. Относно предстоящия кръг в Гоце Делчев, очаквам добро представяне. Надявам се да настроим добре колата и да заработи за съответното трасе, защото е леко хлъзгаво, както и да нямаме проблеми за да се представим добре.”

“Благодарение на Пламен Тодоров успяхме да стартираме възстановяването на автомобила. Благодаря на Димитър Атанасов, Марин Мачков, Калин Филипов, Дочо Цвятков и Пепо Станчев, които работеха денонощно, като ще продължат работата си и днес! Също така благодаря и на хората, които ни доставиха части – Ангел Тончев – “No Limit Performance”, “Prospeed” и “Auto1″. Не на последно място, да не забравяме и семейството, което ме търпи!”, завършва Юлиян Телийски.


ТОП 5 в шампионата

1. Стефан Стоев – 50т.

2. Юлиян Телийски – 30т.

3. Николай Златков – 25т.

4. Васко Въжаров – 18т.

5. Любен Каменов – 15т.

(класиране до момента, преди планинско “Гоце Делчев 2022” е неофициално)


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

април, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Планинско

X