Connect with us

Писта

Юлиян Телийски счупи рекорда на писта “Дракон”

След днешния тест, отбора на Телийски ще се отправи за участие в края на месеца в Полша за първия кръг от FIA European Hill Climb Cup

Снимка: Fuxi-Pics

Добре познатият от планинските надпревари Юлиян Телийски по-рано днес успя да подобри рекорда на писта “Дракон” в неофициална тестова сесия.

Преди да започне състезателната си програма в Европа, а имено FIA European Hill Climb Cup, отбора на Телийски се отправи към с. Калояново за да направи първите си предсезонни тестове, на писта “Дракон”.


“Още от първото излизане на пистата видях, че имам добро темпо, защото в първия “стинт” от обиколки падна стария рекорд на трасето, който бе на името на Васко Въжаров.

След което решихме да сложим чисто нов комплект сликове, за да видим докъде ще стигнем с времената. Доволен съм от резултата!”, коментира Телийски за Pitlane.TV.

“Не съм идвал за рекорд, тук бях изцяло за да направя тестове преди европейската купа”, допълва пилота.След успешния тест и нов рекорд на трасето край Пловдив, отбора на Телийски ще се отправи за участие още този месец на 21-23 май в Полша.

По-късно през годината програмата му продължава с втори кръг в Италия (2-4 юли), трети кръг в Словения (6-8 август), а последния кръг от шампионата ще се проведе в Германия (20-22 август). 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

февруари, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X