Connect with us

Писта

Александър Димитров се завръща в пистовия шампионат по-рано от планираното

Един от най-атрактивните пилоти от планинските надпревари подаде заявка за участие в последния кръг от шампионата на затворен маршрут.

Снимка: Мартин Н. (Mphotography)

След като миналата седмица стана ясно, че Александър Димитров “Пъчката” продаде своето шампионско Saxo, той съобщи за Pitlane.tv, че има намерение да се завърне в шампионата на затворен маршрут догодина. Седмица преди последния кръг – Писта Бургас 2019, Димитров подаде заявка за участие и се похвали с новия си автомобил.

Последното участие в пистова надпревара за софийския пилот е през 2011 година на писта Серес, Гърция.

Преди да пристигне в София, новия автомобил на Димитров е бил два сезона (2018 и 2019) в Казанлък, от където е и бившия й собственик Валентин Георгиев. С тази кола Георгиев участваше в националния планински шампионат. Любопитен факт е, че през 2018 стария й собственик я придобива от Стефан Стоев.


“Както обещах на всички, че ще се завърна в пистовия шампионат с нов автомобил, така си и спазих обещанието. Да…, малко по-рано от очакваното за мен, но така се стекоха обстоятелствата. По този начин ще зарадвам всички фенове в България, заради тях участвам в състезанията.”, коментира Димитров.

“В събота купих Honda-та на Валентин Георгиев с която се състезаваше в клас RC4. Автомобилът Honda Civic EK4 1600куб.см и е почти в оригиналния си вид, но на писта Бургас ще карам така, нямам време за промени. Моята цел е да разуча конкуренцията, да свикна с поведението на автомобила и гумите, и да разбера къде се намирам спрямо другите. Както знаете в серия СПОРТ всички карат с еднакви гуми тип semi-slick, а аз с такива гуми никога не съм карал и ще ми е нужно време да се адаптирам. Нямам време за тестове – първите ми километри с този автомобил ще са по време на квалификациите в събота. Наистина не знам какво да очаквам… – нов автомобил, нови гуми, ново трасе и нови конкуренти, ще бъде интересно.”, допълни той.

“Надявам се да има много публика, да направим едно интересно състезание, да се адаптирам бързо към новостите за мен и накрая всички да сме с усмивки по лицата. През зимната пауза ще поработя над олекотяването на автомобила, а също така обмислям промени по двигателя и трансмисията, но ще видя докъде ще ми стигнат силите. За сезон 2020 планирам участие главно в пистовия шампионат. Ако получа подкрепа от рекламодатели, защо не и в планинския шампионат на България и Македония.”, завърши Александър Димитров.


 

1 Коментар

1 Коментар

  1. Йордан

    15.10.2019 в 22:07

    Успех ти го можеш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2023

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X