Последвай ни »

Легионери

Георги Дончев коментира сезона си в Carrera Cup

Автомобилният ни пилот Георги Дончев се отчете с едно трето място във финалния уикенд от Carrera Cup 2019 на пистата „Заксенринг“ и остана пети в крайното ProAm класиране за сезон 2019.

В три от състезанията българският пилот успя да финишира втори, в още три остана на трето място, а в останалите беше извън подиума, но получи точки за класирането си.

„Очаквах в Carrera Cup да е трудно и се оказа, че съм бил напълно прав. Но научих много, надявам се да имам възможност да продължа с предизвикателствата и да виждаме българския флаг по-често по време на церемониите по награждаване„, коментира Георги Дончев в края на първия си пълен сезон в най-престижния едномарков шампионат на Европа.

„Тази година имахме доста състезания, в които не записах точков актив по нелепи причини – на „първо четене“ се сещам за две дисквалификации и един неприятен удар отзад. Ако не се бяха случили, със сигурност щях да бъда в битката за титлата в ProAm класа“, допълва още Дончев.

За българския пилот и неговия екип предстои Overdrive Lap Battle Season Closing – състезателното Porsche с номер 7, с което Дончев участваше в 16-те старта на Carrera Cup 2019 се отправя към Серес. В рамките на три дни, от 8 до 10 ноември, гръцката писта ще приюти българските ентусиасти „с бензин в кръвта“, над 50 суперавтомобила и стотици зрители, които ще се забавляват със скоростните обиколки и мощния рев на двигатели.

Източник: Sportal

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

юли, 2022

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от Легионери

X