Connect with us

Инцидент за Георги Дончев на Нюрбургринг

Легионери

Инцидент за Георги Дончев на Нюрбургринг

Въпреки случилото се, Дончев се класира втори в неделния ден

В петият кръг от немските серии Porsche Carrera Cup на най-известната писта в света Нюрбургринг, Георги Дончев от отбора на Overdrive Racing Team претърпя инцидент. 

След карамбол в първата обиколка, поршето на Дончев подскочи след контакт гума в гума с друг конкурент на трасето, който бе загубил контрол над своя автомобил и последва въпросната каскада. За щастие инцидента се случи с ниска скорост и Георги Дончев остана невредим, но шансовете му за спечелване на първата позиция в неговия клас се изпариха.

Въпреки случилото се в събота, в неделния ден Дончев показа характер. Българският пилот успя да се появи с друг автомобил на легендарното немско трасе и се класира втори в ProAm класа.

Във втората половина на сезона, в деветия кръг от шампионата холандецът Лари Тен Ворде записа победа. Бастиан Буус се класира втори пред Дилaн Перейра, който пък от своя страна се качва за трети пореден път на подиума.

В десетия кръг, провел се през неделния ден се получи едно турбулентно състезание с много битки броня в броня. Пръв финала пресече Лорин Хайрнрих. На втора позиция остана Дилан Перейра, който след този кръг остава на чело в генералното класиране. Трети на стълбичката се качи Лук Хартог


ВИДЕО Състезание 1


ВИДЕО Състезание 2

2 Коментара

2 Коментара

  1. Pingback: Българският химн огласи Нюрбургринг | Pitlane.TV

  2. Pingback: Георги Дончев спечели състезанието на Лаузицринг | Pitlane.TV

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Легионери

X