Последвай ни »

Писта

Добра новина! Ще има Писта Бургас 2021

Сключен договор между Община Бургас и АСК Вромос дава зелена светлиза за първия кръг от националния шампионат на затворен маршрут.

Днес (1 Април 2021 г.) в сградата на Община Бургас е сключен договор между местната власт и Автомобилен Спортен Клуб „Вромос“ за организиране на първия кръг от националния шампионат на затворен маршрут за сезон 2021. Новината беше потвърдена от оргазизаторите в лицето на Радко Петров.

 

„Не е първоаприлска шега. Договорът е факт. Датите остават 8 и 9 Май 2021г. Готвим се за два сценария: с и без публика. Всичко зависи от ситуацията с пандемията, но на този етап състезание ще има.“ – сподели Петров.

 

Първоначално датите за провеждане на първия кръг в морския град бяха за този уикенд, но след насрочените парламентарни избори това напрактика стана невъзможно. В крайна сметка, поредното отлагане (трето) се оказа не толкова лош вариант на фона на отложения първи кръг в планинския шампионат (Планинско Шумен). Сагата с трите отложени дати на Писта Бургас започна с първата вълна на епидемията миналата година. В последствие през Май 2020 все пак автомобилните състезания започнаха, като тогава АСК „Вромос“ насрочиха новите дати на надпреварата за началото на Декември (6.12 – Празникът на град Бургас). Големият брой заболели от COVID-19 в началото на Декември преустанови всички спортни мероприятия и така шампионата на затворен маршрут остана само с 4 кръга.

Всички се надяваме случилото се миналата година да не се повтори и тази, и сезонът в пистовия шампионат да започне нормално. Трасето остава непроменено от последната му конфигурация през 2019 година.

2 коментара

2 Comments

 1. Georgi

  02.04.2021 в 13:53

  Има ли възможност АСК „Вромос“ да предложи на общината да съдействат, като осигурят трибуни. Предложението ми е във връзка с това, че на всеки завой има част от публиката която се провесват към пистата и опъват ограничителните ленти. Плюс ще бъде по-добрата видимост. Трибуни има на много от игрищата из града и е въпрос на желание и малко разходи, да се преместят на безопасни места около трасето. Нека общината да постави достатъчно кошчета за отпадъци, защото през 2019 около пистата беше като сметище. Благодаря и успех !

  • Мирослав Терзиев

   02.04.2021 в 15:06

   И към момента се осигуряват трибуни, но мисля че само 2. За отпадъците след състезанието терена се почиства от фирмата, която има сключен договор с общината. Би било много добре да се осигурят истински и големи трибуни предвид многото хора край трасето и същото да бъде обезопасено с мобилни преграждения… но за съжаление за такова мащабно организиране нито АСК Вромос, нито общината биха могли да реализират. По-скоро според мен е работа на федерацията и министерството на спорта, които за последните години са доказали че нямам абсолютно никаква визия 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

април, 2021

17апрAll Day18ОТЛОЖЕНОДраг Кондофрей 2021 - 1I кръг (Национален шампионат по драг рейсинг)

17апрAll Day18Рали спринт Пещера 2021I кръг (Национален рали спринт шампионат)

24апрAll Day25Планинско Диамо 2021II кръг (Национален шампионат по планинско изкачване)

24апрAll Day25Автокрос Златоклас 2021I кръг (Национален автокрос шампионат)

Още Моторспорт

Още от Писта

X