Connect with us

Писта

Добра новина! Ще има Писта Бургас 2021

Сключен договор между Община Бургас и АСК Вромос дава зелена светлиза за първия кръг от националния шампионат на затворен маршрут.

Днес (1 Април 2021 г.) в сградата на Община Бургас е сключен договор между местната власт и Автомобилен Спортен Клуб „Вромос“ за организиране на първия кръг от националния шампионат на затворен маршрут за сезон 2021. Новината беше потвърдена от оргазизаторите в лицето на Радко Петров.

 

„Не е първоаприлска шега. Договорът е факт. Датите остават 8 и 9 Май 2021г. Готвим се за два сценария: с и без публика. Всичко зависи от ситуацията с пандемията, но на този етап състезание ще има.“ – сподели Петров.

 

Първоначално датите за провеждане на първия кръг в морския град бяха за този уикенд, но след насрочените парламентарни избори това напрактика стана невъзможно. В крайна сметка, поредното отлагане (трето) се оказа не толкова лош вариант на фона на отложения първи кръг в планинския шампионат (Планинско Шумен). Сагата с трите отложени дати на Писта Бургас започна с първата вълна на епидемията миналата година. В последствие през Май 2020 все пак автомобилните състезания започнаха, като тогава АСК „Вромос“ насрочиха новите дати на надпреварата за началото на Декември (6.12 – Празникът на град Бургас). Големият брой заболели от COVID-19 в началото на Декември преустанови всички спортни мероприятия и така шампионата на затворен маршрут остана само с 4 кръга.

Всички се надяваме случилото се миналата година да не се повтори и тази, и сезонът в пистовия шампионат да започне нормално. Трасето остава непроменено от последната му конфигурация през 2019 година.

2 Коментара

2 Коментара

 1. Georgi

  02.04.2021 в 13:53

  Има ли възможност АСК „Вромос“ да предложи на общината да съдействат, като осигурят трибуни. Предложението ми е във връзка с това, че на всеки завой има част от публиката която се провесват към пистата и опъват ограничителните ленти. Плюс ще бъде по-добрата видимост. Трибуни има на много от игрищата из града и е въпрос на желание и малко разходи, да се преместят на безопасни места около трасето. Нека общината да постави достатъчно кошчета за отпадъци, защото през 2019 около пистата беше като сметище. Благодаря и успех !

  • Мирослав Терзиев

   02.04.2021 в 15:06

   И към момента се осигуряват трибуни, но мисля че само 2. За отпадъците след състезанието терена се почиства от фирмата, която има сключен договор с общината. Би било много добре да се осигурят истински и големи трибуни предвид многото хора край трасето и същото да бъде обезопасено с мобилни преграждения… но за съжаление за такова мащабно организиране нито АСК Вромос, нито общината биха могли да реализират. По-скоро според мен е работа на федерацията и министерството на спорта, които за последните години са доказали че нямам абсолютно никаква визия 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X