Connect with us

Картинг

Исторически успех за Никола Цолов в картинга

Никола Цонев не изпусна първата позиция от старта до финала на WSK Open Cup в клас Mini 60.

Исторически успех за България постигна Никола Цолов. В конкуренция от 100 други състезателя, талантливия българин записа най-доброто време в квалификациите на WSK Open Cup в клас Mini 60 на пистата South Garda Karting в Лонато, Италия. Последва първо място в първия хийт и след това 5-то, 2-ро и отново 2-ро в следващите три хийта. В петия хийт Цолов завърши първи и това му осигури 2-а стартова позиция за полуфинал B.

След старта от 2-а позиция, Никола беше 5-и и всяка обиколка наваксваше по 1 позиция като успя да запази първото място до края. С по-бързо време от спечелилия Финал А Кирил Кутсков, Никола си гарантира полпозишъна за финала. В него българинът бе безапелационен и още в първите завои поведе колоната и води от старта до финала. В края на надпреварата Цолов имаше преднина от 3 секунди пред Ал Дахери и Кавалкин.

Никола Цонев не изпусна първата позиция от старта до финала на WSK Open Cup в клас Mini 60.

Никола Цолов събра и цели 87 точки от кръга, с които води убедително в генералното класиране. Вторият в подреждането е с 49 точки. От 7 до 10 ноември предстои вторият кръг от WSK Open Cup на International Circuit 7 Laghi. Сезонът ще приключва на 14/17 ноември с WSK Final Cup в Адия.

Източник: karting.bg

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юни, 2023

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X