Последвай ни »

Интервюта

Любен Емануилов: Искам да карам на всички състезания

Любен Емануилов сподели пред нашата камера, че няма приоритетни шампионати и ако има възможност ще кара на всички състезания до края на сезона.

Любен Емануилов беше единствения представител на автомобил, различен от Honda Civic в Серия СПОРТ на Писта Русе 2019. Пилота на Дамасцена Алба АСК, направи невероятно състезание и успя да се качи на подиума в най-конкурентната група автомобили – тази на атмосферните коли с 1 двигателен мост и работен обем до 1600 куб. см. Ето какво каза Любен малко след официалната церемония по награждаване.

– Честит първи подуим в Серия СПОРТ. Как премина състезанието за теб?
Много динамично. Още от старта беше голям екшън – напред и назад в класирането. Постоянно имаше борба. Вдигнах малко темпото в сравнение с вчера.

– Имаше ли някакви технически проблеми с автомобила или всичко беше наред?
Малко вдигаше температурата и червения флаг дойде точно навреме. Точно когато си мислих да върна малко газта и да започна да охлаждам, понеже имах доста преднина назад – можех да върна досат, но стана добре.

– Това до колкото си спомням е най-доброто ти представяне в Серия Спорт? Какви са ти плановете оттук насетне? Мислиш ли да довършиш шампионата до край или докъдето ви стигнат силите?
Да! Финансовата част е много деликатна. Със сигурност ще карам и в Стара Загора, може би и Калояново. За Бургас не знам още.

– А кой шампионат ти е приоритетен? Пистови или планинския?
Нямам приоритетен шампионат. Имама желание да карам всички състезани, ако мога.

– И един последен въпрос. Този въпрос го зададох на всички пилоти, с които разговарях днес. По скоро „За“ или „Против“ новия формат на определянето на дължината на състезанието, т.е. 20 минути + 1 обиколка? Ти си карал и на двата вече.
Този формат (б.р. 20 минути + 1 обиколка) за публиката може би е по-добър, защото не можеш да си изчислиш колко точно ти остава до края на състезанието и да си разпределиш темпото. Трябва да си „на нож“ от старта до финала. 50 на 50 съм, все пак е еднакво за всички пилоти.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

юли, 2022

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от Интервюта

X