Последвай ни »

Интервюта

Любен Емануилов: Искам да карам на всички състезания

Любен Емануилов сподели пред нашата камера, че няма приоритетни шампионати и ако има възможност ще кара на всички състезания до края на сезона.

Любен Емануилов беше единствения представител на автомобил, различен от Honda Civic в Серия СПОРТ на Писта Русе 2019. Пилота на Дамасцена Алба АСК, направи невероятно състезание и успя да се качи на подиума в най-конкурентната група автомобили – тази на атмосферните коли с 1 двигателен мост и работен обем до 1600 куб. см. Ето какво каза Любен малко след официалната церемония по награждаване.

– Честит първи подуим в Серия СПОРТ. Как премина състезанието за теб?
Много динамично. Още от старта беше голям екшън – напред и назад в класирането. Постоянно имаше борба. Вдигнах малко темпото в сравнение с вчера.

– Имаше ли някакви технически проблеми с автомобила или всичко беше наред?
Малко вдигаше температурата и червения флаг дойде точно навреме. Точно когато си мислих да върна малко газта и да започна да охлаждам, понеже имах доста преднина назад – можех да върна досат, но стана добре.

– Това до колкото си спомням е най-доброто ти представяне в Серия Спорт? Какви са ти плановете оттук насетне? Мислиш ли да довършиш шампионата до край или докъдето ви стигнат силите?
Да! Финансовата част е много деликатна. Със сигурност ще карам и в Стара Загора, може би и Калояново. За Бургас не знам още.

– А кой шампионат ти е приоритетен? Пистови или планинския?
Нямам приоритетен шампионат. Имама желание да карам всички състезани, ако мога.

– И един последен въпрос. Този въпрос го зададох на всички пилоти, с които разговарях днес. По скоро „За“ или „Против“ новия формат на определянето на дължината на състезанието, т.е. 20 минути + 1 обиколка? Ти си карал и на двата вече.
Този формат (б.р. 20 минути + 1 обиколка) за публиката може би е по-добър, защото не можеш да си изчислиш колко точно ти остава до края на състезанието и да си разпределиш темпото. Трябва да си „на нож“ от старта до финала. 50 на 50 съм, все пак е еднакво за всички пилоти.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

април, 2021

17апрAll Day18ОТЛОЖЕНОДраг Кондофрей 2021 - 1I кръг (Национален шампионат по драг рейсинг)

17апрAll Day18Рали спринт Пещера 2021I кръг (Национален рали спринт шампионат)

24апрAll Day25Планинско Диамо 2021II кръг (Национален шампионат по планинско изкачване)

24апрAll Day25Автокрос Златоклас 2021I кръг (Национален автокрос шампионат)

Още Моторспорт

Още от Интервюта

X