Connect with us

Интервюта

Мартин Сурилов: На 99% сезон 2023 е края на кариерата ни (ВИДЕО)

„Не знам каква е причината да няма подкрепа. Спортът се движи по европейски правила. В цял свят и в цяла европа това нещо работи и е един голям бизнес. Не и в България!“, коментира шуменския пилот Мартин Сурилов по „ТЕЛЕВИЗИЯ ШУМЕН“.

„Надхъврлихме възможностите си, всичко това с идеята за да бъдем забелязани, за да тръгнат нещата, така както вървят във всички останали държави в целия свят. Единствено в България не се получава. Сигурен съм, че след този успех нещата няма да се променят с абсолютно нищо. На 99% мога да ви кажа, че тази ни беше последната година, като състезатели изобщо. Тъй като това което направихме, не мога да го повторя на следващата година дори и на половина – като средства имам предвид. Никаква подкрепа отникъде. Предимно чрез приятели. Всичко е на наш гръб, не само на нас двамата, ами и всички останали колеги, които се съсезаваме. Ако не се лишим ние, както и нашите семейства, този спорт няма да го има.“, допълва минорно Мартин Сурилов, редом до своя навигатор Здравко Здравков.

Мартин Сурилов преди рали “България” 2023: Ще бъдем горди да спечелим това рали!

„Не знам каква е причината да няма подкрепа. Спорта се движи по европейски правила. В цял свят и в цяла европа това нещо работи, и е един голям бизнес. Не и в България! Както и всеки друг спорт… Изобщо няма да сме първия случай, в който на върха на кариерата си се налага да приключим. Жалко е, защото в България има много талантливи момчета.“

Мартин Сурилов и Здравко Здравков спечелиха рали “Стари столици” 2023

„Нивото като техническа база, финанси, които са вкарани в техника, мога да кажа, че е едно от най-ниските в Европа. Но като пилоти, качества и талант сме на много високо ниво. Може да имаме един много силен шампионат, но го нямаме, тъй като няма ги финансите, няма я подкрепата. Това не е спорт за сам човек, да го практикува любителски. За да е високо нивото трябва да се практикува професионално. В България в никакъв случай този спорт не е професионален.“, подчерта Сурилов.

ONBOARD: POV Мартин Сурилов | Белослав 2023

Вижте цялото интервю на Мартин Сурилов и Здравко Здравков в „ТЕЛЕВИЗИЯ ШУМЕН“

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Интервюта

X