Последвай ни »

Интервюта

Любен Емануилов: Мечтата ми е догодина да карам Рали!

Вижте какво разказа Любен Емануилов пред Pitlane.tv в кратко интервю.

Как започна и се разви сезона за теб?

Сезона протече неочаквано силно. Стартирах на писта Liqui-Moly на Калояново с една единствена цел – да натрупам състезателни километри. По време на състезанието имах проблеми със скоростната кутия и останах само с пета предавка от средата на състезанието до края. Това разбира се много ме жегна и реших да се реванширам на следващия кръг – писта Русе. Именно там се класирах на трето място в генералното класиране и това ме амбицира допълнително. След този прекрасен резултат просто реших да участвам и в следващите кръгове.

Какви бяха твоите очаквания за финалния кръг в Бургас?

В Бургас знаех, че не мога да се надявам на силно класиране, понеже колата ми не е много силна на правите, както и на тежките спирания. В събота направих слаба квалификация, която ме прати в най-големия „бой“ в колоната. Ще видите от онборда, какви неща се случваха покрай мен.

Имахте ли проблеми през уикенда?

В хода на състезанието успях да направя няколко изненадващи изпреварвания, но в пета или шеста обиколка Кристиян Тодоров ме удари във вратата, след което се изкриви задната джанта. След този, от вътрешната част на вратата изпадна една пластмаса, която постоянно заставаше зад педалите и това много ме разсейваше. В последната обиколка пък останах без скорости, карах само на пета предавка. Преди да затворя предпоследната обиколка се огледах и видях, че Искрен Веселинов ме застига. Пропуснах го за да успея да финиширам по-рано и да не изгубя позиция.

В крайна сметка доволен ли си?

Да, доволен съм от постигнатия резултат в Бургас, би трябвало да мина с едно място напред в шампионата, но очаквам официалните резултати. Организацията беше най-добрата за сезона, за което съм благодарен.

В клас RC4 си първи, това е първата ти шампионска титла?

В RC4 съм първи, за което много се радвам. Радвам се също така, че успявах през хода на сезона да влизам в топ 10 на всяко състезание с тази силна конкуренция. Просто няма какво повече да искам, предоволен съм. Това е първата ми шампионска титла и първи сезон, в който участвам на всички състезания от шампионата. Надявам се да се зачетат точките в RC4 и да имаме годишно класиране.

Какво да очакваме от теб догодина?

Със сигурност ще започнем с планинския и пистовия шампионат, но всичко зависи от финансите. Моята мечта е един ден да карам рали, но все още не се чувствам достатъчно подготвен за този шампионат.

Твоята 106-ца влиза в бокса за пауза от няколко месеца, очаква ли се някакво развитие по автомобила?

Да, ще пренаредим предавките на скоростната кутия, мотора иска настройка, защото в момента е с малко запас. Предното окачване идва една идея меко, защото е за група N. Спирачките са стандартни… там също трябва да направим подобрение. Не на последно място трябва да намалим теглото на автомобила, за да балансираме тежестите, общо взето има с какво да се занимаваме през зимата.

Благодаря ти много, желаем ти успех!

Аз благодаря за вниманието и добрите думи, които чувах по време на живите предавания. Този път беше всичко супер, за което още веднъж ви благодаря. Има градивност при вас, нещата се случват все по-добре и по-добре. Не на последно място благодаря на отбора и всички които ми помогнаха през годината да участвам, без всички вас това нямаше да бъде реалност.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Фен магазин

Предстоящи състезания

май, 2022

Няма състезания

Още Моторспорт

Още от Интервюта

X