Connect with us

Картинг

Мартин Стоянов се завърна на пистата

След двумесечната пауза наложена от ограниченията около COVID-19, младата надежда на България се завърна на пистата.

Точно преди една седмица, Марти се появи на пистата в Уолен, Швейцария със карт от класа Х30.


“Прогнозата за времето показваше дъжд , но това не се случи. Сутринта беше хладно и влажно, обаче пистата бързо изсъхна и условията бяха много добри през целия ден. Уолен е интерестна писта, но и много невравна което беше добър тест за физическата подготовка.

След няколко сесии за загрявка и намиране на подходящ “сетъп”, Марти за пръв път откакто започна да кара Х30 в началото на годината имаше възможност да ползва нови гуми.

Това е посока в която сме решили да работим повече. Използването на нови гуми в квалификацията, защото миналата година Мартин винаги показваше чудесна скорост на мокро и при лош грип, но в квалификациите с нови гуми не винаги използваше пика на гумите. На Уолен завъртяхме 200 обиколки и теста беше много продуктивен.

В съботния ден се преместихме на пистата във Лис където на 13 юни би трябвало да се проведе състезанието Капелен Трофи. Наложи се да делим пистата със мотоциклети, така че времето беше разделено на сесии, а всички картове от KZ до Mini караха заедно, което създаваше проблеми с трафика на пистата.

През деня Мартин кара с два вида гуми, “червен” LeCont, който ще се ползва във Капелен Трофи и “синя” Vega, която се ползва в шампионата.

Следобеда беше отреден за състезателни дистанции отново за да проверим физическата подготовка на Мартин и темпото в дълги “стинтове”.

Идващия уикенд ще продължим с подготовката по същата програма, петък Уолен и събота Лис.

Все още не е оточнена окончателно състезателната програма. През юни се надяваме да се проведе вече споменатото Капелен Трофи, а през септември и октомври шампионата Вега Трофео вече публикува новите си дати, но чакаме и другите шампионати за да направим точната програма.”, коментира за Pitlane.TV Мирослав Петков.


Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

март, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Картинг

X