Connect with us

Интервюта

Никола Цолов с победа в испанския картинг шампионат

Състезанието бе първи кръг и се проведе в град Кампилос

Младата българска картинг надежда с първо място в клас X30 Junior.

13-годишният „Bulgarian lion“, както го наричат колегите, състезаващ се за отбора (DPK Racing) на легендарния Фернандо Алонсо направи чудесен уикенд в Испания. На пистата в Кампилос се проведе първия кръг от испанския картинг шампионат. Преди състезанието Никола Цолов имаше два дни в които трябваше да се адаптира, тъй като той не е карал никога на това трасе.


СЪБОТА

По време на квалификацията Цолов не успява да запише чиста обиколка и така остава със записано време, което го праща на 12-та позиция.

В Heat 1 участва в карамбол на старта и се озовава на последната 30-та позиция, но успява да се добере до 12-то място на края на състезателната дистанция.

В първия финал стартирайки от 12-то място, още на старта Цолов изгуби ценни позиции и се озовава 21-ви, но докрая на надпреварата се предвижи до завидното пето място.

НЕДЕЛЯ

Никола Цолов даде второ време на квалификацията, но в Heat 2 завърши 6-ти.

Във втория финал от 6-та позиция, Цолов видя пръв карирания флаг и си тръгна с победа на Кампилос.


– Здравей Никола, към края на сезона 2020 се очертава много силна година за теб! Как си? Би ли разказал малко повече за представянето си до момента, както и за успехите ти?

Здравейте, благодаря добре съм! Мисля, че тази година до сега беше доста добра, но има още много нови шансове за добри резултати!

– Ти се състезаваш за отбора на Фернандо Алонсо, как ти действа това?

Доста ми харесва понеже шефовете на отбора са много добри приятели с Алонсо и знаят много добри начини за защитаване и изпреварване, без които нямаше да мога да постигна тези резултати.

– Разкажи ни малко повече за конкуренцията и кръговете в които участваш.

Конкуренцията тази година е на много по-високо ниво. Участвах тази година в европейския шампионат, също така в някои кръгове от световните картинг серии. В момента ми предстоят кръгове от испанския и световния шампионат.

– Отскоро се занимаваш и със състезания на симулатор? Може би повечето ти фенове са забелязали и участията ти в BULERS. Смяташ ли, че подобна подготовка помага на пилота и ако да, как?

Мисля, че симулатора помага доста за подготовката и запомнянето на писти. Също така смятам, че доста ми е помогнал с адапцията към новите трасета.

– Какви са целите докрая на годината?

Целите са да постигнем възможно най-добри резултати в световния шампионат, испанския шампионат и световните картинг серии (WSK).

– Благодарим ти за това интервю и ти желаем успех!

И аз Благодаря!

 

 

 

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Интервюта

X