Connect with us

Sim Racing

37 български симрейсинг пилоти се впускат в предизвикателството SIMGEAR GT4 Challenge

Само седмица ни дели от старта на седми сезон на виртуалните надпревари в България организиран от BULERS и носещ името SIMGEAR GT4 Challenge. Събитието, което ще събере едни от най-добрите симрейсинг пилоти у нас, вече привлече впечатляващ брой заявки. Минимум 37 пилоти от 12 отбора ще се изправят един срещу друг в 7 поредни уикенда, а арена ще бъдат пистите на платформата iRacing.

Симулаторният автомобилен спорт преживява бурен ръст в последните години, а BULERS e водещата организация в България, предоставяща ежегодни емоции за българския симрейсър, поддържайки българската симрейсинг сцена с вече 6 успешни сезона зад гърба си. Сега с главната подкрепа на SimGear.bg очакванията за GT4 Challenge са свързани с още повече вълнуващи моменти и напрегнати битки по пистите от кръговете на шампионата.

Пилотите ще бъдат разпределени в PRO и AM категории, като на тяхно разположение ще бъдат коли от клас GT4 от портфолиото на iRacing, а именно:

Mercedes AMG GT4; Aston Martin Vantage GT4; Porsche Cayman GT4 Clubsport; BMW M4 GT4; McLaren 570S GT4;

Сетъпите за всяка кола са отворени, което означава, че всеки участник може да настройва своя автомобил изключително детайлно и да го пригоди максимално близо до своя стил на пилотиране.

Сезонът стартира на 21 януари и ще продължи в 7 поредни недели, като ще предложи разнообразие от трасета и предизвикателства за участници и зрители. Календарът и датите са следните:

Round 1 – 21.01.24 Mount Panorama Circuit
Round 2 – 28.01.24 Sandown International Motor Raceway
Round 3 – 04.02.24 Suzuka International GP
Round 4 – 11.02.24 Autodromo Internazionale del Mugello GP
Round 5 – 18.02.24 Hungaroring
Round 6 – 25.02.24 Okayama International Circuit GP
Round 7 – 03.03.24 Long Beach Stree Circuit

SIMGEAR GT4 Challenge ще бъде излъчван на живо от 20:00ч. всяка неделя чрез YouTube канала на Pitlane.TV, където феновете ще могат да наблюдават напрегнатите състезания. За да са още по завързани битките по виртуалните трасета, BULERS ще предложи специални купи за призьорите в PRO и AM, както индивидуално, така и отборно. Генералният партньор на шампионата SimGear.bg ще добави и предметни награди, като всеки участник в сезона ще получи и 5% отстъпка в сайта им.

BULERS кани всички фенове на автомобилните спортове и симрейсинга да бъдат част от този вълнуващ автомобилен спектакъл. За повече информация и актуални новини свързани със SIMGEAR GT4 Challenge , може да посетите BULERS.com.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

юли, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Sim Racing

X