Connect with us

Писта

39 състезателя ще стартират в “Писта София”

На 16 септември 2023 г, в навечерието на празника на София, ще се проведе „Писта София“, в партньорство със Столична община.

Надпреварата се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността и подкрепя Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL в кампанията им „Ден без загинали на пътя“ в рамките на Дните на безопасността  на пътя между 16-22 септември с мото „Остани жив!“, „Пази живота!“.

В 27-то издание на едно от най-големите автомобилни състезания в България ще вземат участие 39 състезателя разделени в четири класа „Лада“, „Спорт“, “Туринг“ и „Макси“.

Маршрутът,  дълъг 2 км 400 м,  стартира от „Бизнес парк София“,  минава през тунела на бул. „Александър Малинов“, моста над Околовръстното шосе, „Геридидж Парк“ и финишира отново пред „Бизнес парк София“.

Състезанието ще продължи през целия ден. Тренировките ще се проведат от 8.00 до 12.30 ч., в 13.00ч. е официалното откриване на надпреварата, а стартът – в 13.30 ч. Награждаването ще се състои в 17.00 ч., като ще бъдат раздадени 27 купи.

В рамките на „Писта София 2023г.“ зрителите ще могат да се възползват от „Дрифт Такси“.

Съвместно със Съюза на българските автомобилисти ще се проведе и семейното състезание „ Аз и моето семейство за безопасно движение“!

Семейни екипи ще бъдат предизвикани да покажат умения в майсторско шофиране, теоретични знания по безопасно движение и адекватни реакции при настъпване на ПТП. Децата също трябва да покажат знания по безопасност на пътя и умения с велосипед или пък да нарисуват своята представа за поведение на децата на пътя.

Кликни тук за да коментираш

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предстоящи състезания

май, 2024

Няма състезания

Фен магазин

Пистов шампионат

Още Моторспорт

Още от Писта

X